ŽUŽUL PRIMIO IZASLANSTVO SDP-A BUNDESTAGA

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul primio je u četvrtak u Zagrebu parlamentarno izaslanstvo Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Saveznog njemačkog parlamenta (Bundestaga) na čelu s Detlefom Dzembritzkijem, priopćilo je ministarstvo.

Tijekom razgovora istaknuti su izvrsni odnosi dviju zemalja koji su u stalnom usponu, a ministar Žužul je naglasio da Savezna Republika Njemačka pruža potporu Hrvatskoj uvijek kada je potrebna, dodaje se u priopćenju.

Ministar je upoznao izaslanstvo s hrvatskim strateškim ciljevima zatraživši pritom potporu kandidaturi Hrvatske za mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti UN-a u 2008. i 2009. godini.

Članove izaslanstva njemačkog parlamenta zanimali su odnosi Hrvatske sa susjednim zemljama te koliko politički uspjeh Hrvatske može utjecati na susjedne države i cijelu regiju, kaže se u priopćenju.

Minstar Žužul je ukazao na dobre odnose sa susjednim državama regije i naglasio odlučnost hrvatske Vlade u nastojanju da se u Hrvatsku vrate izbjeglice koji to žele.

Izaslanstvo Socijaldemokratske stranke Njemačke iskazalo je punu suglasnost s hrvatskim političkim stajalištima, ali i izrazilo zabrinutost stanjem u Makedoniji, na Kosovu i u Albaniji kao potencijalnim kriznim žarištima u regiji, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xpp/bis ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara