Žužul: Surađivat ćemo sa svakom slovenskom vladom

HRVATSKA će vlada spremno i otvoreno surađivati sa svakom slovenskom vladom, izjavio je u ponedjeljak ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

"Ulazimo u stabilno političko razdoblje u Sloveniji i stabilno razdoblje bilateralnih odnosa. Spremno i otvoreno ćemo surađivati sa svakom slovenskom vladom", rekao je Žužul komentirajući rezultate jučerašnjih parlamentarnih izbora u susjednoj zemlji.

Najjača dosadašnja oporbena stranka desnog centra, Slovenska demokratska stranka SDS Janeza Janše relativna je pobjednica nedjeljnih parlamentarnih izbora i u novom će parlamentu imati trećinu zastupničkih mjesta.

Žužul je istaknuo da će svaka slovenska vlada zastupati interese Slovenije, "a na nama je da zastupamo interese Hrvatske".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijateljstvo je jedna, a interesi su druga stvar. Hrvatska i Slovenija su prijateljske države, od kojih svaka ima svoje vlastite interese, ali i puno zajedničkih interesa", dodao je Žužul.

"Računam da ćemo na temelju zajedničkih interesa moći razvijati dobre odnose, a tu prijateljstva i dobre veze mogu samo pomoći", rekao je Žužul.

(Hina) xbcav ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara