Žužul zaposlio sina Silvije Luks kao diplomata u SAD-u?

Žužul zaposlio sina Silvije Luks kao diplomata u SAD-u?

MINISTAR vanjskih poslova Miomir Žužul u hrvatskom je veleposlanstvu u Washingtonu zaposlio sina novinarke HTV-a Silvije Luks, pišu Slobodna Dalmacija i Novi list pozivajući se na informacije iz anonimnog pisma koje je pristiglo u njihovu redakciju.

U pismu stoji kako je "očito riječ o akciji glamuroznog uhljebljenja majke i sina na račun države jer i Silvija Luks i njezin sin gotovo istovremeno na račun poreznih obveznika dobivaju posao i plaću u Americi".

Novinari "Slobodne" za potvrdu informacije obratili su se Ministarstvu vanjskih poslova, gdje im je potvrđeno da je Vibor Kalogjera, sin Silvije Luks, zaista zaposlen u Ministarstvu vanjskih poslova, a radno mjesto mu je u veleposlanstvu RH u Washingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vibor Kalogjera radi u MVP-u od 26. srpnja 2004. kada je temeljem ugovora o upućivanju na pripreme za raspored u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu, raspoređen obaviti te pripreme u Ministarstvu." – priopćeno je iz MVP-a.

"Nakon obavljenih priprema, dana 23. kolovoza 2004. Vibor Kalogjera je raspoređen na rad u veleposlanstvu kao ugovorni diplomat na određeno vrijeme do četiri godine, na diplomatsko mjesto trećeg tajnika za obavljanje poslova iz područja gospodarstva i politike." – zaključuje se u odgovoru Ministarstva.

Slobodna Dalmacija piše kako je Vibor Kalogjera diplomirao u Parizu, te mu je nostrifikacijom diplome u Hrvatskoj priznata visoka stručna sprema i zvanje diplomiranog ekonomista. List doznaje kako je Kalogjera na posao primljen prema članku 36. Zakona o vanjskim poslovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara