Zver poslan u bolnicu na liječenje, u kući pronađen arsenal oružja i eksploziva

Zver poslan u bolnicu na liječenje, u kući pronađen arsenal oružja i eksploziva

Tekst: I.Kri. / J.C.
Foto: Andrej Švoger, Željko Hajdinjak (Cropix)

OBITELJ liječnika Davorina Zvera, koji je jučer ručnim bombama ozlijedio četiri osobe, smještena je kod obiteljskih prijatelja, a policija je danas oko 10:30 sati nastavila očevid na Ribič Bregu gdje je jučer osam sati trajala talačka kriza. 

> Foto - Kraj opsade kuće na Ribič Bregu: Bombaš se predao policiji

Od glasnogovornice Policijske uprave varaždinske Marina Kolarić doznajemo kako su sa Davorinom Zverom jučer navečer i danas ujutro obavljeni razgovori u policijskim prostorijama. Očevid je nastavljen i danas popodne, a večeras u 20 sati je Zver trebao biti priveden istražnoj sutkinji Županijskog suda u Varaždinu. Zvera se tereti za teško ubojstvo u pokušaju prema službenim osobama, ubojstvo u pokušaju, kazneno djelo općeopasne radnje, te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Očevid na terenu obavljali su policajci iz Policijske uprave varaždinske, a u njemu su imali pomoć i od kolega iz Zagreba. Doznajemo i kako su buldozi koje je uzgajao dr. Davorin Zver zbrinuti kod članova njegove obitelji. Pretragom kuće dr. Zvera pronađena je veća količina ilegalnog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava.

S balkona ih gađao ručnim bombama

Davorin Zver se jučer oko 20.30 sati predao nakon dugotrajnih pregovora sa policajcima. On je jučer oko 14 sati s balkona bacio dvije bombe na suce i policajce koji su došli u ovrhu njegove pokretne imovine (tri psa pasmine engleski buldog). Pritom su ozlijeđene četiri osobe koje su zbrinute u bolnici u Varaždinu. Teže su ozljede u napadu zadobili odvjetnik Radoslav Zuber i veterinar Nenad Bosak pa su oni i dalje hospitalizirani iako nisu u životnoj opasnosti, dok su druga dva ozlijeđena muškarca već puštena iz bolnice na kućnu njegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđeni policajac sa veterinarom i odvjetnikom sklonili su se u podrum te su u jednom trenutku čuli kako se otključavaju vrata na suprotnom kraju podruma. Napadač je malo otvorio spomenuta vrata te ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u pravcu navedene trojice, na što je policajac u  samoobrani prema Zveru ispalio nekoliko hitaca, ali nije ga pogodio.

Pucnjava u podrumu i dvorištu

Nakon toga ozlijeđeni odvjetnik, veterinar i policajac izašli su iz podruma te se sklonili iza vozila u stražnjem dijelu dvorišta gdje se nalazio i drugi policijski službenik. U tom trenutku, Zver je ponovno ispalio nekoliko hitaca u njihovom pravcu, na što je ozlijeđeni policajac, štiteći ostale u povlačenju na susjedno dvorište, prema njemu opet ispalio nekoliko hitaca, nakon čega se i on povukao do ugla susjedne kuće, gdje su ostali do dolaska pomoći.

Nakon napada, Zver se zabarikadirao u kući te je kao taoce uzeo svoju majku, suprugu i dvogodišnju kćer. Nalog za ovrhu izdao je Općinski sud u Varaždinu, a on je napravljen zbog Zverovog duga od više desetaka tisuća eura. Ozlijeđeni muškarci su iz liječnikove kuće trebali odvesti pse koje Zver uzgaja.

Zver poslan u bolnicu na liječenje

Dr. Zver je, priopćila je policija, dugogodišnji bolesnik, te se tijekom kriminalističkog istraživanja požalio na lošije zdravstveno stanje zbog čega je u prostorije PU varaždinske u popodnevnim satima pozvana je ekipa Hitne pomoći iz Varaždina. Zveru je izdana uputnica za specijalistički pregled u Općoj bolnici Varaždin gdje mu je određeno bolničko liječenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara