"Amazon" primio više od milijun narudžbi za novog Pottera

"Amazon" primio više od milijun narudžbi za novog Pottera
NAJVEĆA internetska knjižara, "Amazon.com", objavila je u četvrtak da se broj naručenih primjeraka najnovije knjige o Harryju Potteru popeo na jedan milijun, iako još preostaje više od dva tjedna do objavljivanja knjige.

Amazon predviđa da će dostava knjige "Harry Potter and the Order of the Phoenix" tisućama kupaca širom svijeta predstavljati najveću distribuciju bilo kakvog predmeta kupljenog putem Interneta. Samo 17 dana do objavljivanja knjige, 21. lipnja, Amazon tvrdi da je ukupni broj naručenih knjiga dvostruko veći od narudžbi koje su stigle prije objavljivanja "Harryja Pottera i plamenog pehara", četvrte knjige u seriji.

Kad bi 300.000 primjeraka naručenih na web stranici Amazona u Velikoj Britaniji bilo poslagano jedan na drugi, knjige bi bile dva puta više od Mt. Everesta, najvišeg planinskog vrhunca na svijetu. Amazon kaže da će nova knjiga biti njihov najtraženiji proizvod ikad.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova knjiga o Harryju Potteru ima više od 255.000 riječi, 38 poglavlja i oko 896 stranica, dok je prethodnica, "Harry Potter i plameni pehar", objavljena u srpnju 2000., imala više od 191.000 riječi, 37 poglavlja i 752 stranica u tvrdoukoričenom izdanju.

"Nadamo se da će iz narudžbi proizaći i slični broj prodanih knjiga", kaže Jenie Carlen, glasnogovornica tvrtke Borders Group, druge najveće knjižare u SAD-u. Izjavila je da Borders nije prikupljao novac, već samo imena i adrese onih koji žele kupiti knjigu. Prodavači nestrpljivo žele oživjeti prodaju s novom knjigom o Harryju Potteru, nakon što je nedavni rat u Iraku čitatelje previše zaokupljao i držao daleko od knjižara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara