Blitz film i Index blogere vode na posebnu projekciju "Armina"

Blitz film i Index blogere vode na posebnu projekciju "Armina"

U filmu koji se dijelom zasniva na stvarnom doživljaju, osim Armina Omerovića igraju Emir Hadžihafisbegović, Marie Baumer, Barbara Prpić, Jens Munchow i Orhan Guner. 

Priča počinje kad se sredovječni Ibro i njegov četrnaestogodišnji sin Armin upute iz Orašja u Zagreb na audiciju za igrani film. Prvi problemi nastaju kad se pokvari autobus, ali se na kraju ipak dočepaju Zagreba. Dolaskom u hotel gdje su im rezervirane sobe i gdje će se održavati audicija, počinju novi problemi. Pošto su zakasnili, asistentica ih ne želi primiti na audiciju, ali snalažljivi Ibro uspijeva je nagovoriti da promijeni mišljenje.

Audicija ne prolazi dobro za Armina, ali Ibro ne odustaje od borbe. Nagovara asistenticu da Armin redatelju odsvira nešto na harmonici koju junaci filma stalno tegle sa sobom. Armin stane pred kameru, međutim usred prekrasne izvedbe jedne emotivne pjesme dobiva epileptični napad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj uvidi očaj brižnog oca koji želi svog sina maknuti iz bijede i nudi mu jednu mogućnost koju Ibro ponosno odbija. Dječak tada shvati da se njegov otac bori za njega. Vraćaju se u Bosnu neobavljena posla, ali njihov odnos je profunkcionirao. Znaju da imaju jedno drugoga, a samim time - imaju sve.

Armin se nedavno iz Beograda vratio s FEST-a s pohvalom međunarodnog žirija za nastup u filmu. Film "Armin" je dobio i poziv za 6.Tribeca film festival koji će se održati od 25. travnja do 6.svibnja 2007. u New Yorku, a bit će prikazan u sekciji Discovery.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara