Debbouze, Depardieu, Reno - najbolje plaćeni francuski glumci

Debbouze, Depardieu, Reno - najbolje plaćeni francuski glumci
JAMEL DEBBOUZE, arhitekt Numerobis iz "Asterixa i Obelixa: misija Kleopatra" najbolje je plaćen francuski glumac u 2002., a slijede Gerard Depardieu i Jean Reno, prema listi koju je proteklog vikenda objavio "Le Figaro Entreprises".

Sa zaradom od 2,12 milijuna eura, glumac i komičar koji će u lipnju navršiti 28 godina, prednjači pred Gerardom Depardieuom (2,02 milijuna eura), Jeanom Renoom (1,7 milijuna) i Christianom Clavierom (1,65 milijuna).

Trojica među prvom četvoricom igrala su u "Misiji Kleopatra", filmu Alaina Chabata koji je doživio velik uspjeh. Jean Reno je igrao u "Jet Lagu" i u "Rollerballu", dvama filmovima koji nisu imali uspjeha na tržištu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak "Le Figaro Entreprisesa" temelji se na pozornom proučavanju ugovora 21 najbolje plaćenog francuskog glumca koji je igrao u filmu čija je premijera bila 2002. Bruto zarada uključuje honorar, autorska prava na prihode i dio utrška od prodanih karata.

Na ljestvici za 2002. potom dolaze Gerard Lanvin ("Le Boulet", "Trois zeros") sa 1,64 milijuna eura, Daniel Auteuil ("Ladversaire", "La folie des hommes") s 1,53 milijuna, Samuel Le Bihan ("Trois zeros", "La mentale", "A la folie, pas du tout") s 1,23 milijuna, Catherine Daneuve ("Huit femmes", "Au plus pres du paradis") s 1,15 milijuna i Juliette Binoche ("Jet Lag") sa 823.000 eura.

"Le Figaro Entreprises" objavio je neke zanimljive točke ugovora, pa je tako Jamel Debbouze (inače poznat i iz hvaljene "Amelie") tražio da se zaposli njegova brata čitavo vrijeme dok se snima film i 13.000 eura na dan ako snimanje bude trajalo dulje od predviđenog.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara