Ford - lepeza novosti u Frankfurtu

Ford - lepeza novosti u Frankfurtu

FORD u Frankfurtu predstavlja nekoliko interesantnih tehnoloških noviteta kojima će obogatiti ponudu modela i učiniti ih konkurentnijima.

Novi Focus C-Max dobiva novi motor, baš kao i Mondeo, čiji interijer je u potpunosti obnovljen. Nadalje, Fiesta, Fusion i Galaxy dodatno su ušminkani, a model GT po prvi put stiže na europsko tlo.

Focus C-MAX je prinova u hvaljenoj Ford Focus liniji. C ukazuje na njegove ključne značajke, a to su komfor, pouzdanje i kontrolu (Comfort, Confidence, Control), dok je MAX simboličan za Fordove ambicije da postigne vodeći položaj u segmentu.

Ponuda motora proširena je 1.6 Duratec 16V benzincem, pa će od jeseni model biti dostupan u dvije benzinske (1.6/100 KS, 1.8/120 KS) i dvije dizelske (1.6 TDCi/109 KS, 2.0 TDCi/136 KS)  izvedbe.

Nadalje, Focus C-MAX će biti opremljen s DFP sustavom pročišćavanja ispušnih plinova (Diesel Particulate Filter), a Durashift CVT mjenjač (Continuously Variable Transmission) će biti raspoloživ u kombinaciji s 1.6 TDCi.

Ford je za razliku od nekih svojih konkurenata, donio stratešku odluku da Focus C-MAX bude u konfiguraciji s pet sjedala.

"Vjerujemo da konfiguracija s pet sjedala, uz sposobnost našeg fleksibilnog Comfort Seat sustava da za slučajeve kad straga sjede samo dvije odrasle osobe, osigura još više prostora, bolje odražava želje kupaca kojima je ovaj model namijenjen, jer malo njih ima potrebu prevoziti sedam ljudi." komentar je Fordovog vodstva.
 
Ford Mondeo je pretrpio značajne izmjene, od primjene novih tehnologija, do podizanja kvalitete izrade. Uvođenjem benzinskog motora s direktnim ubrizgavanjem Duratec SCi i značajnim uštedama goriva koje on donosi, novi Mondeo nudi jedan od najširih raspona suvremenih pogonskih sklopova u segmentu. Također, povećan je broj izvedbi u kojima je ugrađen novi 6-brzinski ručni mjenjač Durashift, koji se do sada ugrađivao samo u TDCi-u.

Usprkos više od 1.500 novih dijelova, Mondeo je zadržao prepoznatljiv karakter. Značajniji noviteti su:

• Nova klimatizirana sjedala za vozača i suvozača, s grijanjem i ventilacijom, plus grijanja stražnjih sjedala
• Nova opcija – prvoklasni audio sustav Sony
• Izbor između dvije nove opcije za zabavu na stražnjem sjedalu i dva nova navigacijska sustava, uključivši i vrhunski sustav za praćenje ruta zasnovan na DVD-u, te veliki, visoko-rezolutni ekran u boji, osjetljiv na komande dodirom.
• Za skuplje modele, sklopiva zrcala sa servo motorom i posebnim svjetiljkama
• Brisači osjetljivi na kišu te automatsko uključivanje svjetala, po prvi puta na europskim modelima Forda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
• Značajnije razlike između pojedinih paketa opreme, uključivši nove Sport i Ghia Executive pakete

Kad su u pitanju Fiesta i Fusion (naslovna fotografija), poboljšana je izrada i kvaliteta, interijer je blago modificiran,  uveden je veći izbor kombinacija vanjskih boja.
Novi sklop instrumenata, koji će se montirati u ove modele karakterizira aluminijski obrub pojedinih instrumenata, novi pokazivači temperature, nivoa goriva i prijeđenog puta, revidirana grafika i boje te promjena pozicije sata. Serijska oprema je poboljšana, a ubačeni su kvalitetniji materijali.

Ford u Frankfurtu predstavlja obnovljeni Galaxy, MPV koji karakteristikama kuca na vrata luksuzne klase. Proširen je izbor dodatne opreme, poput ksenonskih svjetiljki, senzori za određivanje daljine kod parkiranja, te multi-medijski paket za zabavu.

Vanjski izgled blago je redizajniran. Sprijeda je uočljiva nova prednja rešetka s kromiranim okvirom i prednja svijetla za maglu, dok su straga promjene zahvatile tek svjetlosni sklop.  Bolje opremljene izvedbe karakterizirati će kromirani detalji na kvakama, krovnom nosaču, donjoj prednjoj rešetki i nosaču stražnje registarske tablice.

Galaxy od jeseni u ponudi ima širok spektar pogonskih agregata. Za top model je rezerviran 204 KS snažan 2.8 V6 koji se može odabrati s automatskim "Select-Shift" prijenosom.


Fiesta


Fiesta


Focus C-Max


Mondeo


Mondeo

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara