Hrvatski blog servisi - kreirajte svoje online dnevnike

Hrvatski blog servisi - kreirajte svoje online dnevnike

INFORMATIČKI novinar Dario Markuš i portal Monitor.hr danas su službeno pokrenuli Internet stranicu www.blog.hr, koji surferima omogućava jednostavno kreiranje vlastitog online dnevnika odnosno bloga.

Riječ blog nastala je od riječi weblog, koja označava dnevnik na Internetu, s tim da riječ dnevnik ne treba shvatiti doslovno. Hrvatski surferi mogu na www.blog.hr u nekoliko minuta kreirati vlastiti account i započeti s pisanjem online dnevnika.

Manija pisanja blogova zahvatila je Internet prije par godina, a danas je, naročito u SAD-u, poprimila nevjerojatne razmjere, pa je bilo samo pitanje vremena kad će se ta praksa proširiti i na naše krajeve.

Najbolja (a po skepticima ujedno i najgora) strana blogova jest u tome da ljudi bez ikakvog programerskog ili tehničkog znanja u nekoliko minuta mogu pokrenuti vlastiti blog, te ta njega postavljati doslovno štogod im padne napamet - od vlastitih razmišljanja do multimedijskih sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki surfer koji se registrira na www.blog.hr dobija vlastitu domenu oblika imekorisnika.blog.hr te može odmah započeti s pisanjem.

Kako ističu osnivači blog.hr-a u priopćenju odaslanom medijima, prostor za unos teksta i slika je neograničen, a dizajn bloga može se odabrati između nekoliko ponuđenih ili naknadno prilagoditi vlastitom ukusu.

Blog.hr je drugi hrvatski blog alat objavljen u posljednjih mjesec dana. Prvi je bio mojblog.com, pokrenut od strane skupine entuzijasta, no treba priznati da blog.hr djeluje puno sređenije. Ako vam pak nije do pisanja nego do čitanja, za početak preporučamo blog Monitorova karikaturiste - Nika Titanika.

No, nema sumnje da će blog.hr, između ostalog zahvaljujući popularnosti Monitor.hr-a i pripadajućeg mu foruma, vrlo brzo zauzeti svoje mjesto na hrvatskom webu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara