"Iznajmljujem muža" uspješno u Hrvatskoj, ali ne i u SAD-u

"Iznajmljujem muža" uspješno u Hrvatskoj, ali ne i u SAD-u

Tekst: F.M.
Screenshot: myfox.la


AMERIČKI Fox se u svom članku pozabavio razlikom između projekta "Iznajmljujem supruga" u Hrvatskoj i SAD-u, i izvještava kako je simpatični projekt u Hrvatskoj naišao na uspjeh, dok je u SAD-u doveo do velike prijevare.

Amerikancima je u oči upala priča o Igoru Radinoviću, koji se odlučio "iznajmljivati" nakon što je dobio otkaz kao stolar. Priča je u hrvatskim medijima objavljena prošlih tjedana, a Radinović je ispričao kako mu je supruga bila inspiracija za posao. Radinović je pokrenuo web-stranicu na kojoj iznajmljuje usluge koje bi svaki suprug trebao obavljati – od kućnih popravaka, preko odlaska u kupovinu i šetanja ljubimaca, do ispijanja kave s usamljenim damama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, sličan projekt u SAD-u je podigao veliku prašinu. Kalie Warren, osnivač lanca "Rent-A-Husband", koji se bavi popravcima, suočen je s tri kaznene prijave, a između ostalog mu se na teret stavlja prijevara vrijednosnicama, krađa i zavaravanje preko 50 investitora u svoju insolventnu tvrtku.

Warren, koji se pojavljivao i u "Oprah Winfrey Showu", naveo je investitore da vjeruju kako je njegova tvrtka vrijedna između sedam i 18 milijuna dolara, a istodobno se tvrtka suočila s insolventnošću.

Warren negira optužbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara