Jacques Houdek zbog prijetnji novinaru osuđen na šest mjeseci uvjetno

Jacques Houdek zbog prijetnji novinaru osuđen na šest mjeseci uvjetno

Tekst: V.V.
Foto: Index

JACQUES HOUDEK jučer je osuđen na šest mjeseci uvjetno i dvije godine kušnje zbog prijetnji novinaru Vedranu Strukaru prije nešto manje od dvije godine. Nakon što je Strukar objavio da Jacques djeci prodaje karte bez računa, zbog čega  je bio pod istragom zbog moguće utaje poreza, Jacques mu je poslao nekoliko prijetećih SMS poruka, što je, navodno, i potvrdio posljednji svjedok ročišta.

Posljednji svjedok otkrio je i da je prije godinu i pol dana, kada se incident odigrao, sjedio s Houdekom u hotelu Westin te da je, uz još nekolicinu prisutnih, jasno čuo Jacquesa da se raspituje koliko bi trebalo platiti da se "dotičnom novinaru slome noge".

"Ništa drugo osim ovakve, osuđujuće presude nisam ni očekivao. Pravda i istina je na mojoj su strani. Nedopustivo je da si dotični dopušta takvo ponašanje. Bezbroj puta slično se ponašao prema mnogim mojim kolegama, ali ja sam odlučio da se njegovim izjavama trebaju pozabaviti policija i pravosuđe. Želio sam da mu netko konačno presudi - kako se može i smije ponašati - ako je to već propust njegovog kućnog odgoja", kaže Strukar, koji je ishodom parnice i više nego zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, Houdek je današnjem uredniku Arene slao SMS poruke adržaja "iskopat ću ti oči", "zaklat ću te", razbit ću ti zube", "polomiti noge", "silovat ću ti majku", a što je Strukar odmah prijavio policiji.

Strukar ovih dana  protiv Houdeka diže još jednu tužbu koja bi mu trebala nadoknaditi štetu, a ova presuda za to će mu poslužiti kao čvrsti pravni temelj.

"Tražit ću od njega 200 tisuća kuna odštete. Sav novac uplatit ću na račun UNICEF-a za borbu protiv nasilnika i zlostavljača djece", najavljuje Strukar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara