"Jadranka Kosor koketira sa slovenskim premijerom Pahorom"

"Jadranka Kosor koketira sa slovenskim premijerom Pahorom"

Tekst: Ana Matan
Foto: Goran Mahkek, Davor Pongračić / CROPIX

DA IZMEĐU Jadranke Kosor i Boruta Pahora postoji nešto više od obične poslovne suradnje primijetili su mnogi. Da nije sve samo puka slučajnost ili tek uobičajena ljubaznost potvrdila je i stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju, Ljiljana Buhač, te je za Index detaljno opisala znakove tijela hrvatske premijerke i slovenskog premijera na njihovim sastancima koji su održavani posljednjih mjeseci. Dodiri, poljupci, smješkanje - sve su to neki od znakova koje su jedno drugom davali Kosorica i Pahor.

"Držanje ispod ruke je znak nekakvog pripadanja. Ona kao da je slala poruku ' Vidite, on je moj'"

"Smatram da su oboje pokušavali ostaviti jako dobar dojam jedan prema drugome. Premijerka je recimo malo pretjerala pa je to malo naglašenije radila. Često je popravljala odjeću, odnosno govorom tijela je pokazivala da je vrlo sklona premijeru Pahoru. Bila je doslovce očarana njime", otkrila nam je Ljiljana Buhač koja je kao primjer navela njezino dodirivanje, ali i situaciju kada ga je nonšalantno primila ispod ruke. "Držanje ispod ruke je inače znak nekakvog postojanja, pripadanja. Ona kao da je slala poruku ' Vidite, on je moj'", smatra Buhač koja dodaje da bi sve to bilo simpatično da u jednom trenu nije počela ulaziti u njegov intimni prostor.

"Udaljenost intimnog prostora je od 15 do 45 centimetara i u tu zonu nam obično mogu ući samo ljudi s kojima smo u emocionalnoj vezi, znači djeca, roditelji, supružnici, a sad po novome i ljubavnici", otkrila nam je stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju koja smatra da su na zajedničkim fotografijama prilikom zadnjeg susreta u Zagrebu izgledali poput mladenaca. Također, tvrdi Ljiljana Buhač, mogli smo primijetiti da je Pahor u jednom trenutku napravio distancu jer je ta bliskost s njezine strane u jednom trenutku bila pretjerana.

"Ona je blistala dok ga je gledala. Djelovala je kao mlada koja je upravo potpisala predbračni ugovor"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ona je sjala dok ga je gledala, blistala je. Djelovala je kao mlada koja je upravo potpisala predbračni ugovor", komentirala je Buhač koja dodaje da je osim u neverbalnoj, Kosorica davala dvosmislene znakove i u verbalnoj komunikaciji, aludirajući na njezinu rečenicu da bi potpisala sve za njega do kraja života. Što se tiče samog premijera Pahora, on se prema mišljenju stručnjakinje ponio kao pravi gospodin koji točno zna kada, u kojem trenutku i kome se treba nasmijati."Iskreno govoreći on je zgodan muškarac i sigurno bi ga svaka majka poželjela za zeta. Takvo samopouzdanje i sigurnost komuniciranja s kamerama i s fotoaparatima je sigurno stekao u prošlosti s obzirom da se bavio manekenstvom", tvrdi Ljiljana Buhač koja je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila poslijediplomski studij iz područja upravljanja ljudskim potencijalima te je pripremala mnoge hrvatske i inozemne javne osobe za javni nastup i govorništvo.

"Cijelu tu situaciju ja bih protumačila kao da su se cijelo vrijeme trudili svidjeti jedno drugome što su na kraju krajeva i pokazali dok je premijerka koristila klasične znakove koketiranja", otkrila je za Index Ljiljana. Njezine tvrdnje su, kako kaže, sigurne jer je neverbalna komunikacija nešto što ne možemo potpuno kontrolirati i radimo je isključivo podsvjesno.

Sličan odnos premijerka ima i s Ivom Sanaderom

"Ne možete kontrolirati pogled, niti crvenilo, titraje mišića na licu, crvenilo ušiju. Naša premijerka recimo kad nije uvjerljiva počne kašljucati, a vi si odmah postavite pitanje je li istinito to što ona govori. Njihov odnos bio bi vrlo simpatičan da je riječ o nekom prijateljstvu, ali to nije bilo na državnoj razini, njihovo ponašanje nije bilo u skladu s protokolom", kazala je Buhač.

Također, tvrdi stručnjakinja, sličan odnos postoji između Jadranke Kosor i bivšeg premijera Ive Sanadera. "Nisu daleko njih dvoje. Vidjeli ste da je ona bila njegova desna ruka i zanosno ga je gledala. Isti model priče samo što su drugi likovi i Pahor je možda malo zgodniji", našalila se za kraj Ljiljana Buhač koja je hrvatskoj javnosti zasigurno postavila veliku "bubu u uho" - postoji li između Kosorice i Pahora nešto više od prijateljstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara