Katja Poengsen - krotiteljica 250 konja

Katja Poengsen - krotiteljica 250 konja
SIGURNO mislite kako je Katja jedna od hostesa na motociklističkim utrkama. No, 27-godišnja Njemica je profesionalna vozačica motora i to u klasi do 250 ccm.

Katja je rođena 1976. godine u njemačkom Mindelheimu, a strast za motorima naslijedila je od oca koji se i sam bavio motociklizmom.

Budući da je sitne građe (1,69, 57 kg) mnogi se čude kako uspijeva ukrotiti motocikl obujma 250 ccm.

Već 1981. imala je prvi kontakt sa motorima, a 1985. prvi se put okušala u natjecanju u Hockenheimu.

1994. osvojila je treće mjesto u Hockenheimu, a 1995. bila je najbolja u ADAC juniorskom kupu klase 125 ccm i na juniorskom prvenstvu Italije.
Godinu kasnije bila je 10. u njemačkom prvenstvu.

1998. godine pobijedila je na europskom Supermono kupu sa Suzukijem BMR 741, a ´99. pobijedila je na američkom Supersingle Kupu i time postala prva žena koja je osvojila jedno međunarodno moto-natjecanje.

Od kada je počela nastupati na Grand Prix utrkama vozi za Hondu, a 14. mjesto je najbolja pozicija koju je osvojila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

2002. godine je pauzirala zbog toga što nije uspjela naći sponzora, ali će zato ove godine nastupiti ponovo jer je uspjela skupiti 600.00 eura koliko joj je trebalo za opremu i pripreme.

Katja je dobila i ponudu za Playboy, no odbila je bez obzira na to što je trebala novce za Prvenstvo.

Želi se dokazati, i pokazati svima kako je moguće da i žena uspije u "muškom sportu", a priliku za to će imati 6. travnja kada počinje Svjetsko prvenstvo u motociklizmu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara