Kofein opasan poput alkohola?

Kofein opasan poput alkohola?

NAJNOVIJA studija provedena od strane, koga drugog nego američkih znanstvenika, pokazala je kako predoziranje energetskim pićima može imati iste efekte na vozače kao i alkohol.

Naime, vozači koji piju veće količine energentskih pića kako bi ostali budnima, su prema rezultatima te studije, jednako opasni poput onih koji za upravljač sjednu s povišenom razinom alkohola u krvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog tome je kofein kojega u energetskim pićima ima na pretek, a koji u većim količinama može uzrokovati grčenje mišića, nepravilan ili ubrzan rad srca te pomanjkanje koncentracije. Drugim riječima, simptomi su slični onima u pijanom stanju.

Svakako valja spomenuti i pretjeranu sigurnost vozača koji pod utjecajem ovakvih pića, nakon prvotno stečene energije, zbog pretjerivanja i velikog napora za organizam vrlo brzo mogu osjetiti još veći umor. Recimo i kako dodatno konzumiranje pića s kofeinom, prema riječima znanstvenika, nema isti utjecaj na tijelo kao prvo, pa stoga ponavljanje procedure "ne pali". Dakle, ništa ne može zamijeniti pravi odmor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara