Luka Nižetić uživo - neumorni zabavljač i otrov za curice

Luka Nižetić uživo - neumorni zabavljač i otrov za curice

Sedmogodišnji estradni staž i dva samostalna albuma napokon su urodili plodom, jer je koncert splitskog pjevača u zagrebačkom kazalištu Komedija pokazao da je Luka Nižetić u ovom trenutku jedan od najaktualnijih izvođača domaće lakoglazbene struje.

Osim što je publika uglavnom znala sve pjesme od prvog do zadnjeg takta, kazalište je doista sličilo diskoteci, no ovaj put to nećemo protumačiti nekulturom posjetitelja, već Lukinom iznimnom zabavljačkom sposobnošću, koja je i najveće partibrejkere dizala na noge.

Nižetić je posjetiteljima bio toliko zanimljiv, da su i gosti (a popis nije baš za baciti, moramo dodati) koncepcijski gledano, biti apsolutni višak. Ipak, makedonski ženski sastav Ezerki, klapa Nostalgija, Goran Karan i Lana Jurčević doprinijeli su glazbenoj raznolikosti, vječno potajno pipkanje s potonjom kolegicom iz "Prave ljubavi" zadovoljilo je sve željne "žutila", a Lukin neumorni ples (s daškom koketiranja, naravno) oduševio je curice koje njegov glazbeni opus znaju kao i tablicu množenja.

Luka se, svjestan činjenice da je njegov vokal u cijeloj priči ipak "slaba karika", posvetio skakanju, animiranju i šarmiranju publike, pa se pokazao kao izvrstan zabavljač, ali s pokrićem (ipak su svi znali doslovno sve pjesme napamet). I sam se iznenadio prijemom najnovije pjesme "Pusti me u san", koja na Dori nije opravdala očekivanja, a na koncertu je bila atrakcija bez premca. Očekivano, najviše se "vrištalo" na "Proljeće", "Ponekad poželim" i, pogađate, "Pravu ljubav", no iznenađenje je bila dobra pripremljenost publike što se tiče novog albuma "Slobodno dišem" (a u prodaji je tek dva tjedna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert su došli podržati brojni Lukini suradnici i prijatelji, a sestra Petra ("Po ure torture") bila je posebno oduševljena i ponosna (no ni to nije bilo dovoljno da je fotografi nagovore na kratko slikanje s dečkom). Milana i Goran Vlaović, Mare Milin, Ivica Propadalo i druge poznate osobe došle su poslušati Lukin koncertni debi, ali nije nedostajalo ni pravih, zagriženih fanova (zahvaljujući njima, kao da smo bili na koncertu Backstreet Boysa).

Mogu mu se zamjeriti nekvalitetne pjesme i nejasna koncepcija koncerta, no neosporno je da se Luka Nižetić svojim radom, trudom i neutaživom željom za novim stvarima nameće kao vodeće ime mlade generacije domaćih estradnjaka. Na kraju krajeva, činjenica jest da oni koji mu najviše prigovaraju, nastupaju jednom godišnje, a za to vrijeme Luka rasprodaje koncerte.

Slike s koncerta možete pogledati u galeriji.

D.K.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara