McLaren MP4-12C

McLaren MP4-12C

NAKON što ga je već više manje u potpunosti i ranije predstavio McLaren je svoj novi model približio potencijalnim kupcima predstavljajući neke nove detalje te organizirajući track-day sa svojim F1 zvijezdama.

MP4-12C pokreće 3,8-litreni bi-turbo benzinski motor najveće snage 600 KS (441 kW) pri 7.000 o/min i makimalnog okretnog momenta od 599 Nm, a čijih je 80% dostupno već od 2.000 o/min.

Moment se na stražnju osovinu prenosi putem Seamless Shift (SSG) 7-stupanjskog mjenjača s dvije spojke kojim se upravlja putem ručica na upravljaču. Rad ovog mjenjača se može regulirati putem tri moda Normal, Sport i Track, a pored njega vozač može prilagoditi tvrdoću ovjes, otpor upravljača i sustav stabilnosti, kao i odziv gasa.

Nažalost, još uvijek nisu objavljene službene performanse, no od McLarenovih se stručnjaka dalo čuti kako je ovom automobilu potrebno oko 3 sekunde do ubrza do 100 km/h te da je najveća brzina preko 320 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog odličnom ubrzanju i najvećoj brzini se pored spomenutog motora svakako krije i u ispeglanoj aerodinamici te masi od svega 1.300 kg, koju MP4-12C može prvenstveno zahvaliti naprednoj i perolakoj Carbon MonoCell šasiji. Dimenzije vozila iznose 4.507/1.908/1.199 mm, dok međuosovinski razmak mjeri 2.670 mm.

Interijer bi, iako sportski, trebao biti luksuzno uređen, s izobiljem opreme i luksuznih materijala.

Proizvodnja će započeti krajem ove godine, a prve isporuke se očekuju sredinom 2011. kada će biti objavljena i službena cijena tvorničkom modela. Kažemo tvorničkog, jer će McLaren ponuditi i mogućnost individualizacije ovog automobila, a svaka dodatna stavka se dodatno i plaća. Neslužbeno, početak je na oko 170.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara