Mitsubishi predstavio novi Galant

Mitsubishi predstavio novi Galant

MITSUBISHI ubrzano obnavlja gamu modela. Nakon premijere novog Colta u Japanu, povratnik iz mrtvih je na salonu automobila u New Yorku predstavio novu generaciju Galanta.

Dosadašnji Galant definitivno nije definitivno bio rođen od sretnom zvijezdom. I dok u Europi nikad nije imao šanse, na sjeverno-američkom tržištu su mu račune pomrsili zemljaci.

Nezaustavljiva trojka Honda, Toyota i Nissan već godinama ne dopuštaju nikome da im se približi u srednjoj klasi limuzina.

Međutim, novi Galant ima potencijala da postane novi bestseler, ali i da se uspješnije plasira u Europi. Mitsubishi nije htio puno riskirati.

Dizajn pokazuje značajan odmak od agresivnog prethodnika, ali i veliku sličnost s japanskom konkurencijom, posebno Nissan Maximom.

Uz prihvatljiv izgled, Galant ima još jednu prednost, a to je komfor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posudivši platformu od SUV-a Endeavor, Galant je gabaritima nadvisio konkurente. 4.84 metra duljine i 1.84 metra širine brinu se za neviđenu ponudu prostora, skoro metar i pol u predjelu ramena i skoro metar u predjelu koljena.

Što se pak tiče motora, za baznu izvedbu je i dalje rezerviran 2.4-litreni benzinac od 160 KS, koji će se isporučivati u kombinaciji sa 4-stupanjskom automatikom.

Jača izvedba će biti dostupna u dvije razine opremljenosti, a pokretati će ju 3.8-litreni V6 maksimalne snage 230 KS.

Prodaja modela starta na tržištu SAD-a tijekom listopada, a plan je prodati čak 100.000 primjeraka.

S obzirom na početnu cijenu od 18.000 USD sasvim moguće.

U sjeni novog Galanta predstavljena je još jedna derivacija novog Lancera te nova generacija limuzine Diamante.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara