NA VRHU BOŽIĆNE LISTE IGRAČAKA NINJA-KORNJAČA I BARBIE

U britanskim trgovinama igračaka u zadnje vrijeme vlada nostalgija za dobrim starim Teenage Mutant Ninja kornjačama i lutkama Barbie, koje su se našle na vrhu liste "obaveznih" igračakadarova za Božić. L

Industrijski stručnjaci objavili su ovih dana liste najpopularnijih igračaka, a dobra vijest za roditelje je da nijedna od igračaka na Top 10 ne stoji više od 30 funti.

Četiri naoružane kornjače pojavile su se u stripu 1984., a tri godine kasnije na velika su vrata ušle u televizijske crtiće, kaže šefica Britanske udruge trgovaca igračkama Val Stedham.

Današnja generacija djece čudi se jedino njihovim imenima Donatello i Raphael.

Tri mjeseca prije Božića predstavljaju 40 posto godišnjeg prometa trgovinom igračaka, a Stedham procjenjuje da će ovogodišnja potrošnja biti oko pet posto viša od prošle godine.

Iako cijene najpopularnijih igračaka u 2003. nisu visoke, uz mnoge od njih postoji gomila dodataka koji ubrzo mogu podići trošak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među najpopularnijim igračkama je i Action Man, koji ne pokazuje znakove starenja u titanskoj borbi protiv Dr. X-a.

Najnoviji Action Man opremljen je strojnicom, mobilnim telefonom, megafonom i glasom koji viče "Don't Mess With Me" (Sa mnom nema šale).

"Može se čak i podrignuti", rekao je glasnogovornik tvrtke Hasbro Chris Dunne, dodajući da za Action Mana nije važno samo naoružanje, već kako se bori i nadmudruje suparnika.

No nijedan Božić nije potpun bez lutke Barbie.

Feministice mogu prosvjedovati protiv nje, ali djeca je i dalje vole.

Predstavljajući najnoviji model Barbie (Barbie iz "Labuđeg jezera"), glasnogovornica Mattela Leana Rochman rekla je da se Barbie, unatoč svojoj dobi od 45 godina, ne predaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara