Nakon SSNMT dolazi "Hrvatski idol"

KAO što je i bilo za očekivati, nakon velikog komercijalnog uspjeha sa Story Super Nova Music Talents, Nova TV otkupila je licencu od "Pop Idola" i pokrenula novu potragu za glazbenim talentima pod nazivom "Hrvatski idol".

Originalni show "Pop Idol" dolazi iz Velike Britanije, a veliku popularnost postigao je i u SAD-u kao "American Idol".

Kako je u razgovoru za Jutarnji list otkrio Vinko Štefanec, voditelj na Novoj TV i glumac u kazalištu Trešnja, "Hrvatski idol" mora se pridržavati strogih pravila zadanih licencom.

Tako je forma cijele emisije unaprijed precizno određena, a natjecateljima se ne podilazi na bilo koji način. Žiri će, tvrdi Štefanec, biti sastavljen od "utjecajnih stručnjaka glazbene industrije", a on sam će natjecateljima biti "veliki brat", koji će ih ujedno kritizirati, savjetovati ali se i brinuti se o njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korištenje instrumenata na audicijama je zabranjeno, a u predselekciji će kandidati, koji mogu biti svi oni između 16 i 26 godina, nastupati i bez mikrofona.

"Natjecatelji dolaze pred žiri potpuno ogoljeni" - zaključio je Štefanec.

Audicije za "Hrvatskog idola" počinju od slijedećeg tjedna u četiri najveća hrvatska grada, a finale bi se trebalo održati 5. lipnja u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara