Nizozemska više neće biti "raj za napušene"

Nizozemska više neće biti "raj za napušene"

IAKO je na glasu kao turistički raj za pušače marihuane, Nizozemska će vlada uskoro odobriti zakon koji će zabraniti pušenje u tvrtkama čiji su zaposlenici izloženi pasivnom pušenju, što uključuje i čuvene nizozemske coffee shopove.

Prijedlog zakona usmjeren na zaštitu zaposlenika nizozemskih tvrtki od pasivnog pušenja uskoro će odobriti nizozemska vlada, a njime se zabranjuje pušenje u svim prostorijama tvrtke čiji su zaposlenici dosad bili izloženi pasivnom pušenju.

Ovim će zakonom najviše biti pogođeni coffee shopovi, jedina mjesta na kojima u Nizozemskoj legalno možete kupiti marihuanu.

Iako je marihuana formalno ilegalna supstanca u Nizozemskoj, njezina prodaja i korištenje toleriraju se uz državni nadzor. Coffee shopovi jedina su mjesta u Nizozemskoj gdje se marihuana može legalno kupiti i konzumirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arjan Roskam, predsjednik Unije trgovaca kanabisom, šokiran je ovakvim prijedlogom zakona.

"Cijela poanta odlaska u coffee shop bila je pušenje marihuane." - izjavio je za Roskam za Reuters.

U Nizozemskoj postoji više od 800 coffee shopova, a upravo zbog mogućnosti legalne kupovine i konzumacije marihuane Nizozemska je postala turistički raj za obožavatelje marihuane, bez sumnje najpopularnije droge na svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara