NJEMAČKI BRAKOVI I DALJE U KRIZI - BROJ RAZVODA U DALJNJEM PORASTU

Broj razvoda u Njemačkoj u daljnjem je porastu, dostigavši 2003. rekordan broj, priopćio je u petak Njemački statistički ured u Wiesbadenu.

U Njemačkoj je tijekom prošle godine razvedeno 214.000 brakova, što je 4,8 posto više nego 2002. Time je nastavljen trend porasta broja razvoda koji je započeo još u osamdesetima, a od 1993. je u stalnom porastu da bi 2003. zabilježio rekordan broj. U istoj godini u Njemačkoj je sklopljeno 383 000 brakova.

Trend je početkom devedesetih privremeno zaustavljen nakon što su uvođenjem obiteljskog zakona i na područje bivšeg DDR broj razvoda, prvenstveno zbog nove financijske regulative, opao. Polovica bračnih parova koji su prošle godine podnijeli razvod ima maloljetnu djecu. Broj maloljetne djece koja žive u razdvojenim obiteljima se tako popeo na 170.000.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo socijalne skrbi savezne pokrajine Baden W?rtenberg na drastičan porast razvoda brakova reagira s "pomiješanim osjećajima". Socijalni ministar ove pokrajine Karl Franc smatra da je s jedne strane "zabrinjavajuća" pojava raskidanja dugogodišnjih životnih veza ali da je, s druge strane, s obzirom da do većine razvoda dolazi na inicijativu žena, pozitivan pokazatelj "povećavanja stupnja samosvijesti" kod žena.

(Hina) xnkre ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara