Njemački slikar progovorio nakon 29-godišnje šutnje

Njemački slikar progovorio nakon 29-godišnje šutnje

51-GODIŠNJI Rainer Herpel šutio je 29 godina jer se otac usprotivio njegovoj umjetničkoj karijeri. Harpel, nekad mladi i talentirani umjetnik,  po prvi put nakon 29 godina progovorio je nakon očeve smrti 2002.

"Zanimala me samo umjetnost, ali on je uvijek bio protiv toga. Jednostavno smo došli do točke u kojoj mu više nisam imao što reći." - izjavio je danas (6.6) tihim glasom Rainer Herpel novinarima Reutersa.

Rainerova majka, Waltraut (78), s kojom je u periodu svoje šutnje umjetnik živio u starom njemačkom gradu Bad Ems, za Reuters je izjavila kako je Rainer prestao govoriti kad mu je otac zabranio da se upiše u umjetničku školu.

"Tada je prestao govoriti. Tvrdoglav momak." - dodala je Rainerova majka.

Kako 29 godina nije progovorio ni riječi s ljudima, Rainer se koncentrirao na slikarstvo, a sve njegove slike nazvane su po tekstovima pjesama Beatlesa.

Tihog umjetnika, koji je većinu vremena provodio slikajući u svojoj sobi, u 29 godina nije posjetio ama baš nitko. Kad je izlazio iz kuće, Rainer je na ušima nosio zaštitne slušalice kojima je izolorao zvukove iz okoline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki put kad idem van, na uši stavim štitnike od buke. Ne mogu se koncentrirati uz toliku buku." - tvrdi Rainer.

Kad je Rainerov otac umro prošle godine, slikar je postupno počeo ponovo govoriti, na što je njegova okolina reagirala s oduševljenjem.

"Ranije su ljudi oko mene bili ljuti kad su me vidjeli. Sada kad ponovo govorim, zaista su sretni" - dodao je Rainer.

Planovi 51-godišnjeg slikara sada su ambiciozni, naime Herpel se sada misli u potpunosti posvetiti svojoj umjetničkoj karijeri.

"Svi veliki umjetnici su bili outsideri prije svojih najvećih uspjeha." - tvrdi Herpel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara