Opel obnovio Corsu

Opel obnovio Corsu

SUDEĆI po vijestima koje nam dolaze iz Opela mirne duše možemo zaključiti da je riječ o jednoj od najaktivnijih automobilski marki. Velika ulaganja donose rezultate.

Opel nemilice predstavlja nove modele, uvodi tehnološke novitete, pa čak i obnavlja postojeće modele.

Ovaj put je u pitanju drugi najmanji model u ponudi. Popularna Corsa prolazi kroz svoj prvi facelift. Riječ je o modelu koji je podigao dosta prašine, prije svega zbog kritike na račun dizajna. Ako nas dobro služi sjećanje, Corsa je prozivana zbog sličnosti s Fiat Puntom i Ford Focusom.

Iz takve perspektive, redizajn vanjštine dolazi kao naručen. Osvježeni izgled pravu novost krije ispod poklopca motora.

Twinport koncept primijenjen na postojećem 1-0-litrenom tri-cilindarskom i novom 1.4-litrenom četiri-cilindarskom benzinskom motoru od Corse su učinili jedan od najpoželjnijih modela u klasi. Tu su i potpuno novi dizelski agregati, koji će konačno zamijeniti pretpotopne dizelaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Motori u prosjeku razvijaju podjednaku snagu, dok je potrošnja goriva pala do 23 %. U pogledu dizelaša svaka usporedba s dosadašnjim agregatima je najblaže rečeno neumjesna. Ništa manje nije bitan podatak o produženim servisnim intervalima, koji u slučaju benzinaca iznose 30.000 km, a dizelaša 50.000 km.

Praktično gledano, Corsa mora jednom u dvije godine otići na servis, što će osjetno smanjiti udarac na kućni budžet. Novo lice gradskog mališana karakteriziraju nova prednja svjetla sa tri cilindrično oblikovana izvora svjetlosti.

Naravno, potpuno novi su prednji i stražnji odbojnik, koji sad dolaze u boji vozila i posjeduju zaštitne letvice.

Kupci će moći birati između 15 boja vanjštine, pet paketa opreme i šest profila i to Base, ECO, Enjoy, Cosmo, Sport i GSi. Interijer je uz kvalitetnije materijale dobio nove boje tapecirunga. Ionako komforna unutrašnjost sad je još udobnija.
To posebno vrijedi za putnike na stražnjoj klupi, čiji naslon ima mogućnost podešavanja nagiba. Bogatija serijska oprema (Enjoy) podrazumijeva preklopivu stražnju klupu, "follow me home" funkciju osvjetljenja i pomoć pri kočenju.

Prošireni popis dodatne opreme pokazuje da u Opelu znaju pratiti trendove, pa je tako sada Corsu moguće opremiti xenon svijetlima, ESP-om, regulatorom brzine.

Obnovljena Corsa trebala bi se uspješno othrvati snažnom naletu rivala iz svih krajeva svijeta, ako zbog ničeg drugog onda barem radi relativno dobrog imidža i fer cijene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara