"Piramida" u konkurenciji za prestižnu Zlatnu ružu

"Piramida" u konkurenciji za prestižnu Zlatnu ružu

Žiri sastavljen od TV stručnjaka iz različitih dijelova svijeta odabrao je "Piramidu" među 358 predloženih emisija i uvrstio je u završni krug nominacija za Zlatnu ružu, najprestižniju nagradu u televizijskoj industriji. Nominirane emisije razvrstane su u sedam kategorija, a "Piramida" je dospjela u, po mišljenju TV stručnjaka, najzahtjevniju, "show" kategoriju.

Pobjednici Zlatne ruže bit će poznati na svečanoj dodjeli koja će se 9. svibnja održati u Luzernu, no tvorci emisije, Hrvatska televizija i producentska kuća Castor Multimedia zadovoljni su i samom nominacijom, jer je ovo prvi put u povijesti hrvatskog TV novinarstva da je jedna emisija ušla u jaku konkurenciju TV uspješnica iz cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idejni začetnici emisije, Željka Ogresta i Dubravko Merlić, oduševljeni su što je njihov projekt prepoznat u "bijelom svijetu", pogotovo zbog činjenice da su u projekt ušli s velikim rizikom i u privatnoj produkciji, bez ikakve garancije da će ga prepoznati domaća, pa i svjetska publika. Njihov primjer svakako ide u prilog tezi da se rizik ponekad itekako isplati.

D.K.
Foto: pyramid-show.tv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara