Pogledajte Bugatti Veyron pri 407 km/h !

Pogledajte Bugatti Veyron pri 407 km/h !

POZNATI britanski auto novinar James May natjerao je Bugatti Veyrona do maksimalke vozeći punom brzinom od nevjerojatnih 407 km/h na Volkswagenovoj stazi Ehra Liesen.

May je inače jedan od voditelja popularne BBC-ove emisije Top Gear, a ovom je vožnjom definitivno opovrgnuo nadimak Capt‘n Slow.

Podsjećamo, Veyron je pri punoj brzini u stanju potrošiti gume za svega 15 minuta, a spremnik goriva za svega 12. Količina zraka koju motor usisava u minuti jednaka je onoj koju čovjek udahne za četiri dana. Ovakvi podaci uistinu malo koga ostavljaju ravnodušnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivi su i komentari iz studija nakon vožnje u kojoj glavni voditelj Jeremy Clarckson dodaje da se većina superautomobila pri punoj brzini doslovno raspada dok May ima sasvim drukčije iskustvo i to sa najbržim serijskim automobilom na svijetu.

"Veyron je savršeno miran čak i pri 400 km/h, a jedno sam pri usporavanju osjetio mali "brr". I to je to" -kaže Capt‘n Slow.

Ostaje nam tek zaključiti da Veyronova snaga i performanse nisu samo slovo na papiru već dokaz da se radi o najboljem superautomobilu današnjice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara