Povratak Hondine legende

Povratak Hondine legende

NAKON višegodišnjeg iščekivanja Honda je konačno spremna za duhovnog nasljednika legendarne CRX-ice. Također, tokijski salon dovodi još neke novitete.

Kao što se i očekivalo, predserijsko izdanje modela uvelike se oslanja na studiju prikazanu prije dvije godine na Tokyo Motor Showu. Sada nosi ime CR-Z Concept 2009, a prema neslužbenim informacija u prodaji bi se trebala naći u veljači iduće godine, ali samo na japanskom tržištu. Ostatak svijeta morat će se strpjeti još koji mjesec.

Iz fotografija su vidljive temeljite prerade prednjeg i stražnjeg kraja, a dotjerana je i silueta vozila. Naravno, interijer više nema dodirnih točaka s nekadašnjom studijom. Sada je puno bliži Insightu i postojećoj gami Hondinih modela.

Što se pogona tiče posljednje informacije naglašavaju benzinsko-električnu hibridnu kombinaciju, ali snažniju od insighta. Naime, predviđa se ugradnja 1,5-litarskog benzinca i nešto snažnijeg elektromotora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim spomenutog noviteta Honda će predstaviti još nekoliko značajnih studija. Jedna od njih je Skydeck, futuristički monovolumen visokih estetskih značajki.

Nudi potpuni komfor za šest osoba, a posebno je zanimljiv sustav otvaranja vrata u kombinaciji podiznih Lambo vrata sprijeda i kliznih straga. Za pogon se pobrinuo hibridni sustav nepoznatih karakteristika s baterijama smještenim ispod središnje konzole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara