Predstavljene nove izvedbe Meganea

Predstavljene nove izvedbe Meganea

NAKON lansiranja hatchback izvedbe s tri, odnosno pet vrata i predstavljanja atraktivne CC izvedbe, Renault je u Barceloni javnosti predstavio još dvije karoserijske izvedbe novog Meganea.

Trovolumenska Berline i karavanska Grandtour izvedba omogućiti će daljnji porast prodaje, posebno na tržištima koja su tradicionalno naklonjena ovim izvedbama.

Ove dvije izvedbe su u svojih nekoliko godina postojanja postigle zapažene prodajne rezultate. Od predstavljanja 1996. godine prodano je više od 650.000 primjeraka čime je porodica Megane postala iznimno bitna u Renaultovoj gami.

I dok je karavanska izvedba prvenstveno namijenjena tržištima sjeverne Europe i Italije, limuzinska će svoje mjesto pod suncem tražiti na tržištima izvan granica EU. Iako se dizajnerski ove izvedbe podosta razlikuju od kompaktne izvedbe Renault naglašava da od Meganea posuđeno čak 80 % dijelova.

Dakle, mehanika je ostala u potpunosti identična, a novosti su vezane tek uz oplatu vozila i neke detalje.

Obje izvedbe karakterizira značajno viši stupanj prostranosti u odnosu na prethodnu generaciju, ali i aktualnu hatchback izvedbu.

Povećanje međuosovinskog razmaka za čak 61 mm rezultiralo je anuliranjem klasične boljke Meganea, a to je skučenost na stražnjoj klupi.

S druge strane dulji prevjesi rezultirali su povećanjem prtljažnog prostora na čak 520 litara. U slučaju karavana riječ je o povećanju obujma od 35 litara, a kod limuzine simboličnih deset.

Oba modela će se isporučivati u tri benzinske i isto toliko dizelskih inačica. Ponuda benzinskih agregata starta sa 1.4 agregatom od 98 KS, a nastavlja se 1.6-litrenim od 115 KS.

Top izvedbu pokreće dvolitraš maksimalne snage 136 KS. Dizelsku ponudu čine dva agregata. 1.5-litreni dCi će biti dostupan u izvedbi sa 80 odnosno 100 KS, dok će za top izvedbu biti rezerviran 1.9 dCi od 120 KS.

Svi modeli će se serijski isporučivati sa ručnim mjenjačem, dok će benzinci 1.6 i 2.0, te 1.5 dCi dizelaš biti dostupni i sa Proactive automatskim mjenjačem.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Berline


Berline


Grandtour


Grandtour


Grandtour

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara