Prodaja Zastave pod znakom upitnika

Prodaja Zastave pod znakom upitnika
KAD JE prije nekoliko mjeseci procurila vijest o interesu stranih investitora za posrnulu Zastavu, mnogi su pomislili da se smiješi svijetla budućnost jedinom srpskom proizvođaču automobila.

Međutim, u toj zemlji ništa ne ide glatko, pa ni ovo. Izgleda da zasada od prodaje nema ništa.

Do 31. ožujka trebao je biti potpisan ugovor o formiranju zajedničke tvornice Zastava Motor Works (ZMW) između kragujevačke Zastave i tvrtke Nucarco.

Međutim, nekoliko dana prije, stigla je vijest o odgodi. Naime, srpski mediji su objavili da je potpisivanje ugovora odgođeno za lipanj ove godine, kad bi Beograd trebao posjetiti Malcolm Bricklin, vlasnik tvrtke Nucarco.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastava trenutno prolazi kroz najgore razdoblje u svojoj povijesti. Financijska situacija je toliko loša, da proizvodnja stoji već više od mjesec dana.

Najavljenih 175 milijuna USD bi itekako dobro došlo Zastavi, na čijem računu nema ništa osim paučine.

Tu je mogući spor sa BMW-om, koji bi, kako se priča, mogao podići tužbu protiv Zastave, zbog sličnosti imena nove tvrtke (ZMW) sa bavarskom markom.

Naime, Tanjug je početkom ožujka obavijesti da je BMW do sada reagirao sa dvije prosvjedne note u kojima stoji da će, ako se formira tvrtka ZMW, BMW podići tužbu zbog zlouporabe njihovog imena.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara