"Prodavačica ljubavi" legalno zanimanje u BiH

"Prodavačica ljubavi" legalno zanimanje u BiH

U BOSNI i Hercegovini se, prema Odluci o standardnoj klasifikaciji zanimanja koju je 2004. potpisao tadašnji premijer Ahmet Hadžipašić, na popisu "standardnih" zanimanja nalazi i ono "prodavačice ljubavi", piše srpski internetski portal Mondo.

Uz bok "prodavačicama ljubavi", našao se i "član Predsjedništva BiH", "sluga", "plesni partner", "gatara", "utjerivač dugova" i "skupljač dobrovoljnih priloga".

Zanimanja  u "Odluci" su vrlo precizno opisana. Tako Astrolozi, vidovnjaci i srodna zanimanja predviđaju buduće događaje u životu ljudi primjenjujući astrologiju ili druge tehnike te dajući savjete o mogućim tijekovima djelovanja. Poslovi uključuju proricanje budućnosti iz dlana ovisno o položaju zvijezda i planeta, karakteristika klijentovog dlana, karata, ostatka crne kave u šalici i slično, piše u objašnjenju Vlade FBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o standardnoj klasifikaciji zanimanja napravljena je na temelju Međunarodne standardne klasifikacije zanimanja (ISCO-88), također piše.

Širok spektar legalnih zanimanja ne pomaže građanima Federacije BiH da smanje stopu nezaposlenosti koja iznosi oko 44 posto.

V.Š.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara