Prve snimke novog Discoverya

Prve snimke novog Discoverya

NAKON predstavljanja novog Range Rovera i facelifta Freelandera na red je došao Discovery. Uz vremešni Defender, jedini pravi terenac u ponudi Land Rovera je Discovery, koji će početkom iduće godine biti predstavljen u potpuno novom izdanju.

Prije nekoliko dana američki magazin The Car Connection je objavio prve špijunske snimke nove generacije Discoverya i tako barem donekle smirio strasti.

U posljednje vrijeme rasprave o mogućem novom modelu dosegle su vrhunac. I dok su jedni pretpostavljali da se dizajnerski, terenac neće previše mijenjati, drugi su priželjkivali da Discovery odijelo "posudi" od luksuznog Range Rovera.

Sudeći po prvim snimkama zadovoljna će biti oba klana, jer u Land Roveru su pomirili dvije strane, robusnost starog modela i prestiž novog Range Rovera.

Najveća novost svakako je potpuno nova platforma, koja je razvijena specijalno za ovaj model. Land Roverov vlasnik, Ford, ovaj put neće dati potpunu slobodu konstruktorima, već će ih natjerati da mnoštvo detalja jednostavno posude od njihovog Explorera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je pak u pitanju motorizacija, glasine spominju moguću suradnju s Peugeotom na razvoju 2.7 V6 agregata.

Također, top-model će najvjerojatnije pokretati V8 benzinac posuđen od Jaguara.

Model kodnog imena L319 će biti dostupan u kratkoj i dugoj izvedbi, odnosno u izvedbi sa pet i sedam sjedala.

Usprkos današnjim trendovima proizvodnja će biti stacionirana isključivo u Velikoj Britaniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara