Rinspeed Senso – automobil koji osjeća što želite

Rinspeed Senso – automobil koji osjeća što želite

ZA RAZLIKU od proteklih godina kada je svijet znao zaprepastiti prijevoznim sredstvima koja jure, plove, pa čak i lete, Rinspeed je za iduću godinu ponudio samo naizgled običan automobil.

Najkraće rečeno, Senso je studija automobila koji osjeća raspoloženje vozača i prilagođava se njegovim željama. Razvijen je u suradnji s tvrtkom Bayer Material Science čijom zaslugom je osmišljena unutrašnjost vozila.

Studija će biti premijerno prikazana početkom ožujka na ženevskom salonu automobila gdje će posjetitelji prvi puta moći iskusiti mogućnosti zanimljivog švicarskog uratka. Senso pokreće novi način razmišljanja o automobilima budućnosti, gdje naglasak nije stavljen na performanse, već na što bolje prilagođavanje vozaču.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući inovativnom sustavu senzora razvijenom na sveučilištima Zurich i Innsbruck Senso predosjeća vozačeve potrebe i prilagođava mu se. U kombinaciji sa Smart Surface tehnologijom prednje armature koja koristi biometričke podatke i ostale osobne informacije Senso automatski podešava razinu osvjetljenja i sve ostale parametre koji će povećati ugodu vozaču.

Osnovni je cilj koncepta Senso, kojeg pokreće motor pogonjen ekološki prihvatljivim prirodnim plinom, zadovoljavanje osobnih potreba vozača putem svih svojih komponenti, od neobičnog dizajna, pa sve do inovativnih materijala.
Kao i više puta do sada, Rinspeed je na razvoju koncepta surađivao s brojnim renomiranim tvrtkama među kojima su Aerotechnik, Contionental, Foliatec, Recaro i Remus.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara