Saab 9-2 stiže dogodine

Saab 9-2 stiže dogodine
SAAB je prije nekoliko dana službeno potvrdio da razvija novi model u kompaktnoj klasi. Model 9-2 će se u prodaji naći već iduće godine.

9-2 će u svakom slučaju pratiti dizajnerske smjernice koncepta 9X, dok bi se suradnja sa Fuji Heavy Industries trebala pobrinuti za odgovarajuću potporu u pogledu pogonskih agregata i prateće mehanike.

Saab je službeno potvrdio da će njihov novi kompakt koristi platformu Subaruovog WRX, od kojeg će biti posuđen i pogon na sve kotače.

Također, japanski partner će biti zadužen i za isporuku motora, što će reći da će glavnu riječ imati benzinski agregati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosferski 2.5-litreni i 2-litareni agregat potpomognut turbo-punjačem snage oko 300 KS zasigurno će modelu krštenom 9-2 priskrbiti imidž beskompromisnog sportaša.

U ime Saaba projekt je komentirao Peter Augustsson rekavši da planirana godišnja proizvodnja ne bi trebala prelaziti 8.000 primjeraka.

GM-ov šef, Bob Lutz nije skrivao zadovoljstvo: "Ovo je idealni primjer suradnje u GM-u. 9-2 bi mogao biti presudan u daljnjem razvoju Saaba, ali i model koji će najaviti daljnje širenje njihove game".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara