Seat IBE ide u proizvodnju

Seat IBE ide u proizvodnju

ŠPANJOLSKI je proizvođač tijekom proteklog tjedna u Ženevi premijerno predstavio konceptni IBE, odnosno strujom pokretani coupe, koji nije samo puka studija već najava produkcijskog modela.

Dijelom se čak radi i o nacionalnom španjolskom projektu iz kojega stoji i tamošnja vlada koja se poprilično zagrijala za ideju električnih automobila.

Jedan od razloga za to je činjenica kako Španjolska trenutno proizvodi preko 20% svoje električne energije iz obnovljivih izvora i to prvenstveno vjetra. U Seatu smatraju kako bi daljnjim povećanjem ekološke proizvodnje mogli zadovoljiti rastuće potrebe koje bi došle iz automobilskog sektora te time smanjili ovisnost o stranoj nafti i povećali stupanj očuvanja okoliša.

Također, u obzir treba uzeti i događanja u ostalim brandovima VW Grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to kako su Audi i VW već poprilično odmakli u razvoju nekonvencionalnih pogona jasno je kako će se iste tehnologije preliti u ostale brandove, pa bi tako u vrlo bliskoj budućnosti mogli vidjeti električni IBE na prometnicama.

Nadalje, koliko je za sada poznato, u skoro se vrijeme očekuje i dolazak plug-in hibridne (benzin-struja) verzije modela Leon.

Točnije, ista bi se trebala pojaviti neko vrijeme nakon lansiranja sljedeće generacije ovog kompakta, odnosno najkasnije do 2014. Podsjetimo najavni koncept smo već ranije imali prilike upoznati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara