"Shrek 2" prvi DreamWorksov kino crtić sinkroniziran u Hrvatskoj

"Shrek 2" prvi DreamWorksov kino crtić sinkroniziran u Hrvatskoj

KINO megahit "Shrek 2" prvi je DreamWorksov animirani film koji je sinkroniziran na hrvatski jezik. Film se u distribuciji Blitz filma u hrvatskim kinima počinje prikazivati 26. kolovoza.
 
Hrvatskom Shreku glas je posudio Vedran Mlikota, publici poznat po nastupu u televizijskim serijama "Naši i vaši" te "Zlatni vrč", kao i organizaciji glumačkih susreta u Zagvozdu, dok je princezi Fioni glas posudila glumica i pjevačica Renata Sabljak, poznata po nastupu u mjuziklu "Chicago".

Ulogu Magarca tumači Krešimir Mikić, najširoj poblici vjerojatno najpoznatiji po angažmanu u reklamama za Karlovačko pivo. Mikić je također glumio u "Dugoj mračnoj noći" Antuna Vrdoljaka, Brešanovim "Svjedocima" te hrvatskom kandidatu za nagradu Oscar 2003. godine, "Finim mrtvim djevojkama" Dalibora Matanića.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vilinskoj kumi glas je posudila glumica i pjevačica Jasna Bilušić, poznata po ulozi Edith Piaff u istoimenom mjuziklu, a njenog sina Princa Šarmera tumači Aleksandar Cvjetković Kajo. Na hrvatski su jezik prevedene i sve pjesme iz filma osim završne "Livin’ La Vida Loca", a prepjev pjesama "Fairy Godmother Song" te hita "Holding Out For a Hero" u izvođenju Jasne Bilušić bit će izdan i na CD-u i puštan na hrvatskim radio postajama.

Slavnog ubojicu zelenih čudovišta, Mačka u čizmama, tumači Sven Medvešek, koji je neke od najboljih uloga ostvario u filmovima "Prezimiti u Riu" Davora Žmegača, "Mondo Bobo" Gorana Rušinovića i "Sedma kronika" Brune Gamulina, dok su glasove Fioninim roditeljima, kralju Haroldu i kraljici Lillian, posudili Pero Juričić i Mirela Brekalo, poznata po nastupu u serijima "Naši i vaši" i "Zlatni vrč" te Vrdoljakovoj "Dugoj mračnoj noći".

Ulogu novinarke, koju u originalnoj postavi tumači jedna od najpoznatijih američkih televizijskih voditeljica i novinarki Joan Rivers, tumači Barbara Kolar, kojoj je to prvi filmski nastup u karijeri, dok je glas Ružnoj polusestri posudio poznati kazališni i filmski glumac Božidar Smiljanić.
 
"Shrek 2" je dosad od prikazivanja u svjetskim kinima zaradio 735,5 milijuna dolara, od čega 426 milijuna u američkim kinima, čime se svrstao na peto mjesto najgledanijih filmova u SAD-u svih vremena, iza "Titanica", "Ratova zvijezda", "E.T. vanzemaljca" i "Ratova zvijezda: Fantomske prijetnje", a ispred megahitova poput "Spider-Mana", "Gospodara prstenova: povratka kralja", "Pasije", "Jurskog parka" i "Gospodara prstenova: dvije kule".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara