"Što je muškarac bez brkova" najgledaniji film u kinima

"Što je muškarac bez brkova" najgledaniji film u kinima

KOMEDIJA "Što je muškarac bez brkova?" redatelja Hrvoja Hribara oborila je rekord gledanosti i u razdoblju od 12. do 15. siječnja 2006. godine postala najgledaniji film u kinima. Od 5. siječnja kada se započeo prikazivati u zagrebačkim kinima, film je gledalo čak 34.886 gledatelja.

Komedija Hrvoja Hribara započela se prikazivati 5. siječnja u kinima u Zagrebu, Samoboru i Dubrovniku, a samo u prvom vikendu prikazivanja pogledalo ga je 10.337 gledatelja, što je najbolje kino otvaranje nekog hrvatskog filma u posljednjih nekoliko godina.

U drugom tjednu prikazivanja (od 12. siječnja), kada je krenuo u distribuciju i u ostale hrvatske gradove, osim u Rijeci gdje se počinje prikazivati od 20. siječnja, "Što je muškarac bez brkova“ doživio je porast gledanosti od velikih 55,42 posto te je s 18.227 gledatelja u razdoblju od 12. do 15 siječnja postao najgledaniji film u hrvatskim kinima, prestigavši holivudski spektakl "Narnijske kronike", koje je u istom razdoblju pogledalo 12.747 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnja filma, stvorena prema istoimenom hit-romanu Ante Tomića, prati Tatjanu (Zrinka Cvitešić), mladu i bogatu udovicu u malom mjestu Dalmatinskog zaleđa, koja pohara šarmantnog, poslovno nesposobnog župnika don Stipana (Leon Lučev) koji se netom izliječio od alkoholizma.

Hribarev film je na 11. sarajevskom filmskom festivalu Srce Sarajeva dobio nagradu za najbolju glumicu i nagradu publike na Zagreb Film Festivalu, dok je na filmskim festivalima u Pusanu (Koreja) i Thessaloniki (Grčka) doživio odličan prijem kod publike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara