Superbus postaje stvarnost

Superbus postaje stvarnost

AUTOBUS budućnosti koji karakterizira električni pogon i brzina od 250 km/h više nije u domeni snova. Da, nekad Future bus, a sada Superbus postaje stvarnost zahvaljujući studentima Tehničkog sveučilišta u Delftu.

Superbus je revolucionarni proizvod koji bi trebao drastično utjecati na sustav prijevoza. 15-metarski autobus visok je tek 1,7 metara, a sudeći po fotografijama, polako, ali sigurno poprima svoj konačni oblik.

Kad bude zgotovljen, moći će voziti putnom brzinom od čak 250 km/h, ali samo na specijalno prilagođenim prometnicama i uz autonomiju od 210 km. U putničkom režimu limit ubrzanja je postavljen na 0,1 g, dok zaustavljanje s brzine od 250 km/h vozilo apsolvira u manje od 200 metara.

Uz otprije poznate podatke o gabaritima vozila, sada je poznato i kako će ga pokretati Li-polimer baterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snaga pogonskih motora je 300 kW uz mogućnost kratkotrajnog opterećenja u trajanju od 1 minute kada je vršna snaga udvostručena. Autobus ima kapacitet prijevoza 23 putnika kojima je na raspolaganju vrhunski komfor u okviru kojeg su multimedijalni sustav, klimatizacija i ergonomska sjedala.

I na kraju spomenimo radarski sustav kojim vozilo detektira moguće prepreke i koči te samim time osigurava visoku dozu sigurnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara