Thompson u svađi s Croatia Recordsom

Thompson u svađi s Croatia Recordsom

MARKO PERKOVIĆ, javnosti poznatiji po umjetničkom imenu Thompson i "veselom" pjesmuljku "Jasenovac i Gradiška Stara", nije zadovoljan statusom u svojoj izdavačkoj kući Croatia Records, čiji je predsjednik Uprave njegov kum Miroslav Škoro, te je odlučio napustiti dosadašnju kuću, javlja Jutarnji list.

"Definitivno odlazim iz Croatia Recordsa, ali još ne znam hoću li se odlučiti za vlastitu izdavačku etiketu ili neku drugu diskografsku tvrtku." - izjavio je Perković, a "Jutarnji" dodaje kako je Thompsonov odlazak iz Croatia Recordsa, o kojem se šuška već neko vrijeme, dodatno požurila glasina o prodaji većinskog udjela CR-a srpskom RTV Pinku.

No, ugovor potpisan s Croatia Recordsom obvezuje Thompsona na objavu još dva albuma za tu izdavačku kuću, a u ugovoru navodno postoji i klauzula o odšteti ukoliko pjevač odluči raskinuti ugovor prije izvršenja obaveza, čija je visina čak 1,800,000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave Croatia Recordsa Miroslav Škoro diplomatski se ogradio od priča o Thompsonovom odlasku: "Ako je tako, žao mi je. Nismo još dogovorili uvjete Markova odlaska. No ta činjenica zasigurno neće remetiti naš privatni odnos. Zato sam se i povukao iz pregovora s Markom, nisam se htio petljati. Mislim da je on o svemu razgovarao s predsjednikom Nadzornog odbora Miroslavom Lilićem. Sve je na razini vlasnika i Nadzornog odbora."

Lilić nije želio kazati ništa konkretno o razlozima Perkovićevog odlaska, rekavši samo kako će s Thompsonom o svemu razgovarati tek nakon 15. siječnja.

Valja napomenuti da je Marko Perković suvlasnik izdavačke kuće Hit Records, pod čije je okrilje iz Croatia Recordsa nedavno "pobjegao" i Mate Bulić, pa se tako može očekivati da će Thompson nastaviti objavljivati albume pod tom etiketom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara