Tinejdžerka izbačena iz škole zbog "lezbijke Barbie"

Tinejdžerka izbačena iz škole zbog "lezbijke Barbie"

DOMAĆIM borcima za političku korektnost biti će drago kad čuju da Hrvatska nije jedina zemlja koja zazire od homoseksualizma. To dokazuje primjere četrnaestogodišnje Amerikanke iz New Yorka, Natalie Young, koja je izbačena s nastave nakon što je u školu došla s majicom s natpisom "Barbie je lezbijka".

No, Natalie je odmah uzvratila udarac, pokazavši još jednom da se stanovnici New Yorka ne daju tek tako vući za nos. Mlada djevojka brzo je unajmila odvjetnike i tužila gradski ured za obrazovanje, tvrdeći da joj škola ugrožava pravo na slobodu govora i izražavanja.

Odvjetnici maloljetne Natalie, koji su tužbu protiv ureda za obrazovanje grada New Yorka podnijeli na federalnom sudu na Manhattanu, tvrde da je Natalie deklarirana lezbijka, koju je 10. travnja ravnateljica škole u Queensu zbog sporne majice zadržala puna tri sata u svom uredu, te joj zabranila povratak na nastavu dok se ne presvuče u nešto "prikladnije".

Glasnogovornik gradskog ureda za obrazovanje New Yorka odbio je komentirati ovaj slučaj.

Natalie Young izbačena je iz škole na jedan dan nakon što je na nastavu došla noseći majicu s natpisom "Barbie je lezbijka", a ravnateljica je u trosatnom "odgojnom razgovoru" zaprijetila Natalie da će ju ponovo izbaciti s nastave ako opet dođe u toj majici u školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Škole ne mogu legalno sudjelovati u ovakvim selektivnim napadima na slobodu govora i izražavanje, a naročito to ne smiju ako ih smeta sadržaj neke učeničke poruke." - izjavio je za Reuters odvjetnik mlade lezbijke, pa dodao: "Da je Natalie nosila majicu s natpisom 'Barbie podupire američke vojnike u Iraku', proglasili bi ju patriotom."

Youngova u tužbi usmjerenoj protiv ureda za obrazovanje, ravnateljice škole i nekoiko nastavnika, traži  od suda da donese deklaraciju kojom se jasno kaže da je narušeno njezino ustavno pravo na slobodu izražavanja. U tužbi se od ured za obrazovanje traži da donese jasan i nediskriminirajući pravilnik o slobodnom učeničkom izražavanju vlastite seksualne orijentacije u školama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara