Toyota priprema novi Prius

Toyota priprema novi Prius
POLOVICOM travnja Toyota će na salonu automobila u New Yorku premijerno predstaviti novu generaciju Priusa i Camry Solare. Ove premijere itekako podižu interes za New York International Show, koji je uvijek bio u sjeni Detroita.

U srijedu, 16. travnja na press konferenciji Toyota će službeno predstaviti drugu generaciju Priusa, automobila, koji je označio početak komercijalizacije hibridnog pogona.

Prius je prvi debi doživio još 2000. godine tržištu Sjeverne Amerike kao prvi serijski automobil pokretan hibridnim pogonom. Kombinacija benzinskog motora i elektromotora, usprkos visokoj cijeni, je naišla na pozitivne reakcije tržišta, pa je bilo logično da Toyota nastavi tradiciju.

O novom izdanju Priusa je zasad poznato da je veći, ali i ekonomičniji od prethodnika. Nadalje, model će koristiti potpuno novi pogonski agregat. Druga premijera posebno je značajna za američko tržište.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coupe Camry Solara. Model za 2004. godinu je u potpunosti razvijena na američkom tlu. Model je dizajniran Calty Design studiju u Kaliforniji, razvijen u Toyotinom tehničkom centru u Michiganu, a proizvoditi će se u Kentuckyu. Premijera je predviđena za 17. travanj.


Camry Solara 2003


Prius 2002
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara