U Zagrebu se ovog vikenda održava finalna selekcija cirkuskih skupina međunarodnog projekta JTCE

U Zagrebu se ovog vikenda održava finalna selekcija cirkuskih skupina međunarodnog projekta JTCE

Tekst: P.R.
Foto: JLP

OVOG se vikenda na Sceni Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica održava finalna selekcija projekta Jeunes Talents Cirque Europe, sustava potpore mladim cirkuskim skupinama i njihovim izvedbenim kreacijama.

Na posljednjoj, finalnoj selekciji sudjeluje i jedna hrvatska skupina

Nakon lokalnih selekcija održanih u raznim europskim gradovima, upravo će se na hrvatskom izboru doznati kojih će deset skupina ostvariti titulu laureata JTCE-a koja donosi financijske, rezidencijalne, produkcijske, administracijske i druge vrste potpora za realizaciju novih cirkuskih predstava.

Na Sceni Gorica svoje će work-in-progress kreacije u 20-minutnom obliku prezentirati skupine iz Velike Britanije, Austrije, Francuske i Slovenije te jedina hrvatska skupina koja se uspjela plasirati u najuži krug natjecanja, Positive Force, s voditeljicom projekta Antonijom Kuzmanić.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proglašenje pobjednika je u ponedjeljak u Francuskoj medijateci

Antonia, koja suautorski s Jakovom Labrovićem potpisuje "C8H11NO22" (nakon "F 20.0" s četvrtog Festivala novog cirkusa, još jedan cirkuski rad skupine koji će tematizirati shizofreniju), ujedno je sa svojom 21 godinom i najmlađa voditeljica projekta među svim izabranima.

Izvedbene prezentacije su otvorene, a održavaju se u subotu između 14 i 18 sati te u nedjelju između 11 i 17 sati. Laureati JTCE projekta, izabrani među 33 skupine koje su se predstavile u Helsinkiju, Neerpeltu, Santiagu de Composteli, Londonu, Bourg-saint-Andeolu i ovog vikenda u Velikoj Gorici, bit će proglašeni u ponedjeljak, 8. ožujka u Francuskoj medijateci u Zagrebu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara