Umro Edwin Starr, autor pjesme "War"

Umro Edwin Starr, autor pjesme "War"
PJEVAČ soula iz Nashvillea Edwin Starr, čiji je hit "War" iz 1970. osudio rat kao "apsolutno nepotreban", umro je od srčanoga udara u 61. godini u svojem domu u Engleskoj, objavila je u četvrtak njegova menadžerica.

"Edwin je umro od srčanoga udara u srijedu popodne, u svojoj kući u Nottinghamu", rekla je menadžerica Lilian Kyle.

"Njegova me smrt izuzetno rastužila i uzdrmala. Nastupao je do kraja", rekla je ona.

Starr se rodio kao Charles Hatcher, a slavu je stekao sredinom šezdesetih nizom soul hitova, među kojima i "Agent Double-O-Soul" za koji se pojavio i u kratkom filmu zajedno sa Seanom Conneryjem, originalnim tumačem Jamesa Bonda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatiji su mu hitovi bili "25 Miles" iz šezdesetih i "War" iz sedamdesetih. Pjesmom "War" snažno je osudio rat što mu je donijelo i Grammyja.

Starr je tri godine služio u američkoj vojsci, a onda je krenuo u pjevačku karijeru.

Krajem sedamdesetih prešao je iz soula u disco, a zatim se osamdesetih preselio u Britaniju gdje je stalno nastupao sa starim soul hitovima.

U intervjuu što ga je 2000. dao britanskom listu Guardian, Starr je govorio o tajni svoga uspjeha: "Brinem se za sebe. Nikad ne pijem, nikad se nisam petljao s drogom. Ne dopuštam da mi posao preuzme život. Ne osjećam potrebu za javnošću. Nikad nisam tražio obožavanje, a neću ni sad početi", rekao je tada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara