Uskoro Audi A4 "Made in China"

Uskoro Audi A4 "Made in China"

U POSLJEDNJE vrijeme sve češće nam dolaze vijesti sa kineskog tržišta automobila, koje iz dana u dan postaje sve značajnije i na svjetskoj razini. Jedan od najuspješnijih stranaca je svakako Audi, čiji model Audi A6 već dulje vrijeme drži tron u svom segmentu.

Zahvaljujući velikom uspjehu Audija A6 Audi je odlučio ponudu svojih proizvoda dopuniti i modelom A4, koji će se za potrebe tržišta proizvoditi u Kini. Želja Audija je da godišnje proizvede oko 30.000 primjeraka ovog modela čime bi zacementirao svoju vodeću poziciju u premium segmentu na kineskom tržištu.

Povodom ove vijesti kratku izjavu dao je i Erich Schmitt, član Uprave Audija zadužen za kinesko tržište: “S proizvodnjom Audija A4 osigurat ćemo daljnju izgradnju vodeće pozicije u premium segmentu na dinamičnom kineskom tržištu. U prošloj godini smo našu prodaju u Kini povećali na 36.500 vozila. U ovoj godini također očekujemo dvoznamenkasti rast prodaje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Audi AG je s proizvodnjom u Kini zastupljen od 1988. godine, te je jedini proizvođač premium vozila, koji ima svoju tvornicu u toj zemlji. Od rujna 1999. Audi A6 se proizvodi u tvornici u Changchunu, a kineskim kupcima je dosad isporučeno više od 80.000 primjeraka ovog vozila.

Uz A6 ponuda je nedavno proširena modelima iz uvoza kao što su Audi TT, allroad quattro i Audi A8. Audi u Kini ima ovlaštenu prodajnu mrežu, koja obuhvaća 52 trgovca u 41 grada.

Prvi primjerci modela A4 sa potpisom "Made in China" na cestama će se naći već u travnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara