Veliki interes za "muškarca bez brkova"

Veliki interes za "muškarca bez brkova"

KOMEDIJU "Što je muškaraca bez brkova" redatelja Hrvoja Hribara u prvom vikendu prikazivanja pogledalo je 10.337 gledatelja, što je najbolje kino otvaranje nekog hrvatskog filma u posljednjih nekoliko godina.

U distribuciji tvrtke Blitz film od 5. siječnja film se prikazuje samo u kinima u Zagrebu, Samoboru i Dubrovniku, a u ostalim kinima kreće od 12. siječnja, pa je samim tim uspjeh veći.

Radnja filma stvorena  je prema istoimenom hit-romanu Ante Tomića, prati Tatjanu (Zrinka Cvitešić), mladu i bogatu udovicu u malom mjestu Dalmatinskog zaleđa, koja pohara šarmantnog, poslovno nesposobnog župnika don Stipana (Leon Lučev) koji se netom izliječio od alkoholizma. U isto vrijeme, seoski moćnik Marinko (Ivo Gregurević), bivši vlasnik autopraonice Kroatien u Berlinu, uzaludno se pokušava oženiti Tatjanom, dok se njegova kći Njemica zaljubljuje u lokalnu protuhu (k tome haiku pjesnika), rušeći njegov ugled...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je muškarac bez brkova" osvojio je 2005. na 11. sarajevskom filmskom festivalu (SFF) Srce Sarajeva za najbolju glumicu (Zrinka Cvitešić) i nagradu publike na Zagreb Film Festivalu (ZFF), dok je na filmskim festivalima u Pusanu (Koreja) i Thessaloniki (Grčka) doživio odličan prijem kod publike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara