"Veselo" web-izdanje ministrice pravosuđa

"Veselo" web-izdanje ministrice pravosuđa

POTAKNUTI kratkom vijesti o otvaranju osobne stranice ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt na adresi www.vesna.com.hr, provjerili smo o kakvoj se stranici radi.

Iako predstavljanje visokih državnih dužnosnika na hrvatskom webu još uvijek pripada u domenu znanstvene fantastike, ugodno smo se iznenadili kad smo saznali da se nova ministrica pravosuđa odlučila na tako nešto.

No, ugodno iznenađenje je potrajalo samo par sekundi, dok se u browseru nije učitala naslovnica stranice www.vesna.com.hr.

Maštoviti webmaster na naslovnicu osobnih stranica Vesne Škare-Ožbolt nije postavio tekst dobrodošlice ili neki sličan sadržaj uobičajen za osobne stranice iole poznatijih osoba (a naročito političara), nego "šaljivu" karikaturu-reklamu DC-a, koju nemamo srca prepričati pa je prenosimo u cijelosti. Ipak, pripazite da vas ne zaboli trbuh od smijeha.


Naslovna slika stranice www.vesna.com.hr

Na Vesninoj stranici glavne su rubrike Biografija, Zakoni i program, Foto-galerija, Mediji i Budućnost.

U rubrici Budućnost tako možete pročitati gospodarski predizborni program koalicije HSLS-DC, čiji je "uspjeh" na izborima dugo vremena nakon objave rezltata bio predmet sprdnje šire javnosti i medija.

U biografiji ministrice pravosuđa možete pročitati nekoliko zanimljivih Vesninih izjava o samoj sebi, a mi prenosimo nekoliko stavaka koji su nas se najviše dojmili.

Ministrica pravosuđa smatra kako je jedno od njezinih najvećih postignuća "što je uspjela bez ispaljenog metka vratiti Istočnu Slavoniju". Prava je šteta što se prije akcija Bljesak i Oluja nitko nije obratio Vesni, jer je očito da je za takve operacije potrebna samo jedna osoba - ona sama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj bezgraničnoj skromnosti Vesna tvrdi kako joj je najveća mana to što "ne stavlja glavu kao noj u pijesak kad naiđe na problem nego ga riješi". Nismo ni pomislili da naša ministrica pravosuđa ima nekih mana koje su zaista mane.

No, najveće blago Vesninih stranica krije se u rubrici Foto-galerija, odnosno "Humor galerija" - skup karikatura vezanih za Vesnu (više) ili matičnu joj stranku (manje).

Iako je humor u definiciji karikature baš kao što je i negativnost u definiciji mane, na Vesninom webu sve je moguće, pa tako i nimalo smiješne karikature u kojima prevladava znate-već-tko.

Da ne bi pomislili kako kritiziramo kritiziranja radi, prenosimo vam nekoliko "najuspješnijih" karikatura, pa sami donesite vlastiti sud o predstavljanju hrvatskih ministara na webu.

Od vremena kad je Ivica Račan na pitanje o povezanosti SDP-a i Interneta odgovorio kako "svakodnevno komunicira sa suradnicima putem filea" pa do sadašnjeg weba aktualne ministrice pravosuđa (koja valjda njime poručuje kako će i ona dobiti normalan site kad Vlada u kojoj sjedi smanji PDV), očito se nije puno toga promijenilo.

Možda je u zemlji u kojoj je web službeno prozvan "zastarjelom tehnologjom" ipak bolje da se hrvatski političari drže podalje od Interneta i bave onim što im leži bolje. Štogod da to jest.

Neven Barković

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara