Visconti - najava nove luksuzne Alfe?

Visconti - najava nove luksuzne Alfe?

NA predstojećem salonu automobila u Ženevi Italdesign će uz hibridni koncept Voltu javnosti predstaviti svoje viđenje buduće luksuzne Alfe.

Talijanski dizajner Giorgetto Giugiaro je stvorio još jedno remekdjelo. Ime mu je Visconti, a napravljen je u najboljoj tradiciji talijanske škole dizajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebno interesantno je da je Giugiaro napustio trovolumensku koncepciju karoserije s četiri vrata i prednost dao dvo-volumenskoj. Izgleda da je Mercedes s modelom CLS ponovo napravio puni pogodak opredijelivši se za sličnu arhitekturu u luksuznoj klasi.

Kao i više puta do sada, Visconti je tipičan predstavnik koncepta, koji u najkraćem roku može zaživjeti u serijskoj proizvodnji. Stoga se ne trebamo čuditi ako vrlo brzo na cesti ugledamo novu krstaricu s ponosno istaknutom Alfinom značkom. Naravno, ukoliko bude ispunjen preduvjet, a to je da stručna kritika pohvali Visconti, u što previše ne sumnjamo.

Visconti je postavljen na Premium platformu, koju će koristiti iduća generacija Alfe 156 (157), te prelijepa Brera Coupe. Skoro pet metara dugačko i oko 1.9 metara široko vozilo pokreće V6 biturbo benzinski motor s diretnim ubrizgavanjem goriva, koji iz obujma od 3.2 litre razvija maksimalnih 408 KS. Pogon i upravljanje je putem sva četiri kotača, pa su uvjerljiva dinamička svojstva neupitna. Uostalom, ipak je u pitanju Alfa Romeo.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara