Vraća se off-road Panda

Vraća se off-road Panda

SVI fanovi legendarne Pande nemaju razloga za brigu. Panda i u novom izdanju ostaje praktičan i jeftin automobil, koji će uskoro biti dostupan i u terenskoj izvedbi.

Fiat Panda 4x4 je bila omiljen izbor brojnih tvrtki, od šumarija i građevinaca, pa sve do sitnih obrtnika. U Fiatu ne žele razočarati vjernu klijentelu i u Bologni predstavljaju čak dvije terenske izvedbe nove Pande.

Izvedba koja nosi ime 4x4 će se u prodaji naći već početkom sljedeće godine. Pogon na sve kotače, robusni odbojnici, te 15 centimetara odmaknutosti od tla daju naslutiti da nije riječ samo o urbanom terencu, već o vozilu sposobnom i za kraće izlete izvan asfalta.

U ponudi će biti dvije motorne izvedbe, po jedna benzinska (1.2/60 KS) i jedna dizelska (1.3 JTD Multijet/70 KS). Performanse nisu baš za pamćenje, što za ovakav tip automobila i nije previše važno. Benzinac do 100 km/h stiže za 19 sekundi i postiže 145 km/h maksimalne brzine, a dizelaš je nešto agilniji (16 s, 155 km/h). Obje izvedbe će biti serijski isporučene s gumama mjera 185/65 R 14. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fiat Panda SUV je derivat koncepta simpatičnog imena Simba, koji je Fiat predstavio na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu.

Riječ je o prvom "pravom" terencu u klasi, i prvom SUV vozilu pokretanom tako malenim dizelskim motorom (1.3 JTD/70 KS, 16 s, 155 km/h).

Naravno, Fiat je predvidio i benzinsku inačicu, koju zastupa provjereni 1.2-litarski motor od 60 KS (22 s, 145 km/h). SUV izvedba ima stalan pogon na sve kotače, a dobra prohodnost osigurana je velikom odmaknutošću od podloge (1700 mm) i terenskim gumama mjera 185/65 R15.

Bologna ima čas ugostiti još nekoliko interesantnih Fiata. Tu svakako treba spomenuti Pandu u Abarth Rallye izvedbi, koju će od iduće godine biti dostupna u dvije motorne izvedbe.

Dizelski 1.3 JTD Multijet agregat od 105 KS i 1.4 16V benzinac od 110 KS predstavljaju vrhunac Pandine ponude. Izložbeni prostor obogatio je još Abarth Rallye izvedba novog Punta, specijalna izvedba Barchette, te obnovljeni Stilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara