Za ugodan san potreban je dobar madrac

Za ugodan san potreban je dobar madrac

Na hrvatskom tržištu cijene madraca variraju baš kao i ostalim proizvodima, od nevjerojatno pristupačnih do "za onesvijestiti se" skupih. Najbolji način da provjerite kakav je madrac je da se jednostavno bacite na njega. Ako malo odskočite - madrac je dobar, ako jako odskočite - pretvrd je, a ako ostanete zaglavljeni u rupi - madrac je previše mekan. Također, ako naglo sjednete na rub madraca i pritom osjetite podnicu madraca - okrenite se na lijevo u krug i dalje u potragu.

Izbjegavajte kupovinu madraca s federima jer se takvi madraci najbrže izobliče. Salon Perfecta nudi madrace veličine 140x200 cm za 3 200 kuna, ima ljetnu i zimsku stranu, zaštitu od grinja i džepićaste opruge. Hespo madraci također nude jeftinije i skuplje varijante, ali ono što je bitno je da cijena odgovara kvaliteti, što je u njihovom primjeru slučaj. Također za cijenu oko 3 500 kuna možete pronaći par madraca širine 80 cm koji su namijenjeni bračnim krevetima, a možete i naći kombinacije u kojima je jedan veliki bračni madrac oko 4000 kuna, ali i jeftiniju varijantu od 2000 kuna. Madraci mogu biti, ako je takva želja kupca, nešto tvrđi, pa su takvi madraci punjeni slojevima kokosa i kaučuka. Ako ipak želite malo posebniji madrac tada se nemojte iznenaditi kada vam izgovore cijenu veću od 10 000 kuna za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno je naglasiti da je za madrac također bitna i podnica koja mora biti u skladu s madracem. Loša podnica mogla bi uništiti inače kvalitetan i skup madrac. Tempur madraci poznati su kao jedni od kvalitetnijih madraca. To je vrlo očito i na njihovoj cijeni koja je gotovo dvostruko veća od uobičajene, ali možda se zato više isplati jednom uložiti u dobar madrac nego svake godine u novi, jeftiniji, od kojih vam može stradati kralježnica. Takvi madraci mogu se naći za 2 500 eura, a navodno vrijede svakog novčića.

Kakav god madrac uzimali imajte na umu tri stvari. Prva je da u madrac treba uložiti jer on znači zdravlje. Jeftini madraci brzo stvore na sebi udubine koje postaju neudobne i iskrivljuju kralježnicu. To znači da ćete uskoro morati kupovati nove madrace, a ekonomski gledano u tom slučaju nećete proći jeftinije. Druga bitna stvar je da razlika u cijenama, koja od proizvođača do proizvođača može drastično varirati. Zato pažljivo čitajte šta koji madrac nudi i odaberite vama najpovoljniju, a pritom i kvalitetnu varijantu. Ne nasjedajte na marketinške trikove kao što su zimske i ljetne strane madraca jer se madraci ionako moraju okretati svaki tjedan, a godišnja doba se ne izmjenjuju tako brzo. Uostalom, tko uopće osjeti koja strana madraca je okrenuta kad na njoj imate navlaku i plahtu? Stvar o kojoj također morate voditi računa je podnica na koju stavljate madrac. Ona mora biti u skladu s madracem na koji ju stavljate, inače isti nema smisla. Sada možete krenuti po salonima u potrazi za svojim madracem. Nemojte se sramiti, legnite na njega, sjednite, je na kraju će sav novac ipak izići iz vašeg džepa.

Al.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara