Završnu emisiju Story SuperNove pratilo "10 milijuna gledatelja"

Završnu emisiju Story SuperNove pratilo "10 milijuna gledatelja"

...A INDEX.HR čita 10 milijardi ljudi. Ovu, blago rečeno, nebuloznu tvrdnju o gledanosti zadnje emisije Story SuperNove možete pročitati na službenim stranicama SSN-a.

Citiramo: "Neviđena masovna euforija kulminirala je u završnoj emisiji koju je pratilo 10 milijuna gledatelja iz Hrvatske, Slovenije i BIH.."

Iako uopće ne dvojimo da je zadnja emisija showa Story SuperNova postigla vrlo visoku gledanost, cifra od deset milijuna gledatelja veća je od ukupnog broja stanovnika u ove tri države, što će reći da ne postoji niti neka infinitezemalna vjerojatnost da je podatak objavljen na stranicama Nove TV istinit.

To nije prvi put da Nova TV iznosi lažne podatke o gledanosti svojih programa. Naime, svojevremeno se netko na Novoj TV sjetio napraviti istraživanje gledanosti sapunice "Strasti", pa ste tako na Novoj TV mogli gledati tvrdnje kako je "jučerašnju epizodu Strasti gledalo 90% gledatelja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, uzorak na kojem je napravljeno istraživanje (ponekad, ne uvijek!) ispisan je jedva vidljivim slovima, kojima je pisalo: "Istraživanje je napravljeno na uzorku žena u dobi od 16 do 39 godina."

Ne treba ni objašnjavati da je takvo "istraživanje" potpuno bezvrijedno, naime ako pompozno tvrdite da je neku emisiju gledalo "90% gledatelja" te samo ponekad, izuzetno malim slovima napišete na kojem je uzorku provedeno istraživanje, tada blago rečeno, manipulirate i obmanjujete javnost.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara