Novi Mercedes A klase već na jesen

Novi Mercedes A klase već na jesen

MERCEDES će novu generaciju A klase predstaviti na jesen ove godine, a već 2005. godine se predstavljaju nove karoserijske izvedbe.

Novi model je u skladu s trendovima narastao u svim smjerovima, a najviše u duljinu. Orijentacije radi, riječ je o povećanju gabarita do mjera koje danas karakteriziraju produljenu izvedbu. Ipak, najveća novost je, kako kažu u magazinu Auto Motor Und Sport, skoro predstavljanje drugih karoserijskih izvedbi. A-klasa će tako od iduće godine biti dostupna u limuzinskoj karoserijskoj izvedbi, dok bi do kraja 2005. obitelj bila proširena kupeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispod odjela skrojenog po najnovijem Mercedosovom izričaju kucati će potentniji motori. Dizelsku ponudu će činiti dvolitreni motor dostupan u izvedbi s 90, 110 i 130 KS. Za top izvedbu je predviđen dvolitreni turbo-benzinac od 170 KS. Svi motori će dolaziti u kombinaciji s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a kao opcija će se nuditi CVT automatski mjenjač.
 
Izgled interijera, kao i bilo kakvi tehnički podaci za sada su skriveni pod velom tajne. Jedino što je sasvim sigurno je da će A-klasa postati jedan od ozbiljnijih igrača u godinama koje dolaze.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara