Uvjeti korištenja

 1. Korištenjem bilo kojeg dijela Index.hr portala i svih njegovih dijelova i podsiteova (Vijesti.net, Izbori.net, Vlast.net itd.) tvrtke Index promocija d.o.o (u nastavku samo Index.hr) automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.
 2. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja. Smatra se da su kontinuiranim korištenjem Index.hr portala ili bilo kojeg njegovog dijela, korisnici u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.
 3. Niti jedan dio Index.hr portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Index.hr portal

 1. "Index promocija d.o.o." posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Index.hr portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Index.hr portala, ukoliko ne krše pravila korištenja.
 2. Index.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.
 3. Index.hr sadržaje objavljuje u dobroj vjeri. Sve sadržaje Index.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.
 4. Pristup Index.hr portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

Autorska prava

 1. Index.hr je nositelj autorskih prava na svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizualni i audio materijali, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Index.hr portala i podložno je tužbi.
  1. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Index.hr, partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
  2. Korisnik koji smatra da je Index.hr povrijedio njegova autorska prava ovlašten je takav sadržaj odmah prijaviti redakciji portala ili društvu INDEX PROMOCIJA d.o.o. Index.hr će svaku takvu prijavu razmotriti odmah te, u slučaju utvrđivanja povrede, u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.

Linkovi na vanjske stranice

 1. Index.hr sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Index.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Registrirani korisnici

 1. Registriranjem na Index.hr portal korisnik je obvezan završiti postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati login i password.
 2. Index.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve sadržaje obavljene pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.
  1. Index.hr je ovlašten, po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave, u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.
  2. Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.
  3. Index.hr zadržava pravo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uvjete korištenja.
 3. Korisnik je dužan odmah prijaviti Index.hr portalu neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa - accounta. Index.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Mail i drugi komunikacijski servisi

 1. Index.hr omogućuje posjetiteljima besplatno korištenje web maila pod uvjetom da ne krše pravila korištenja Index.hr portala, kao niti specifična pravila koja vrijede za e-mail.
  1. Korištenjem komunikacijskih servisa obvezujete se da ćete slati i primati materijale koji su zakoniti i odgovarajući pojedinom servisu.

Nedozvoljeni sadržaj

 1. Prilikom korištenja portala Index.hr nije dozvoljeno:
  • koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja
  • maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način vrijeđati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa
  • objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj
  • uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima
  • uploadati fileove koji sadržavaju viruse, crve, trojane ili bilo kakav software koji nanosi štetu
  • lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika
  • sugerirati na bilo koji način da ste u službenom odnosu s Index.hr portalom
  • kršiti bilo koji važeći zakon
 2. Index.hr nema obvezu pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave, bez obavijesti, ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s pravilima.
 3. Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno, u dobroj namjeri, a Index.hr ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

Pravila komentiranja

 1. Svim korisnicima portala Index.hr strogo je zabranjeno:
  • Prijetiti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima članaka, a što može rezultirati i kaznenim progonom
  • Iznošenje uvreda ili vrijeđanje bilo koje osobe ili skupine na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti te govor mržnje i propagiranje nasilja
  • Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka
  • Objavljivanje neistinitih informacija o osobama i događajima, s ciljem zavaravanja ili klevete te "trollanje" odnosno namjerno provociranje drugih komentatora
  • Oglašavanje, netematski sadržaj, spam, kršenje autorskih prava
  • Upotreba psovki, osim u slučaju kada se koriste kao stilski izraz, odnosno kad nisu nekome izravno upućene
  • Pisanje bilo kojim pismom osim latinice
  • Vrijeđanje ostalih korisnika i njihovih komentara, autora članaka, te izravnih ili neizravnih subjekta članaka
  1. Nije dozvoljeno prijeteće ili nametljivo ponašanje, namjerno ometanje diskusija umetanjem repetitivnih i/ili nesadržajnih poruka i komentara.
  2. Korisnik je osobno odgovoran za sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na web servisu, budući da portal Index.hr ne može kontrolirati i/ili revidirati svaku objavu korisnika niti odgovara za sadržaj iste.
  3. Index.hr pridržava pravo ukloniti, premjestiti i/ili urediti svaku objavu koja po njegovoj slobodnoj ocjeni predstavlja kršenje ovih Uvjeta i pravila komentiranja. U slučaju teškog ili učestalog kršenja Uvjeta, Index.hr pridržava pravo izbrisati korisnika iz arhive, čime će se automatski izbrisati svi njegovi prethodni komentari.

Prijava nedozvoljenog sadržaja

 1. Index.hr ima iznimno velik broj korisnika koji u realnom vremenu, samostalno objavljuju kometare pa nije u mogućnosti kontrolirati cjelokupni sadržaj korisnika, objavljen na takav način.
 2. Svaka osoba koja smatra da je neki od korisnika portala Index.hr, svojim komentarom ili drugim objavljenim sadržajem povrijedio njena prava ili prava trećih osoba, dužna je takav sadržaj odmah prijaviti portalu Index.hr, putem e-mail adrese kontak@index.hr .
 3. Nakon prijave nedozvoljenog sadržaja, Index.hr će, u slučaju utvrđenja da se radi o nedozvoljenom sadržaju i povredi ovih Uvjeta korištenja, odmah ukloniti prijavljeni sadržaj.

Poruke Index.hr-a i sponzora

 1. Index.hr može registriranim korisnicima povremeno poslati obavijesti Index.hr portala i sponzora.

Modificiranje i promjene pravila

 1. Index.hr zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira ova pravila korištenja. O važnim promjenama i dopunama, Index.hr može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem novih pravila na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Index.hr portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

Pravila o slanju fotografija i audio-vizualnog sadržaja

Video i audio snimke, fotografije, ali i sve ostale materijale koje nam pošaljete mogu, ali i ne moraju biti objavljeni na portalu Index.hr, kao i na društvenim mrežama ili video platformama u vlasništvu Index promocije.

Slanjem fotografija, video sadržaja ili drugih materijala, Indexu dajete izričito dopuštenje za objavu i korištenje poslanih sadržaja, u svrhu i na način kako procijeni uredništvo Indexa. Ovime također pristajete da vaše djelo, ukoliko ga pošaljete anonimno, neće biti potpisano, odnosno da na njemu nećete biti označeni kao autor. Dostavljanjem video i foto materijala pristajete da ti materijali budu objavljeni na portalu Index i drugim platformama u vlasništvu Indexa, kao i da takva eventualna objava ne podrazumijeva automatski da će vam za to biti isplaćen honorar. Ukoliko je isplata naknade uvjet za davanje dopuštenja za objavu, pošiljatelj je dužan, odmah prilikom slanja materijala, to najaviti. Pošiljatelj ujedno mora jamčiti pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću da je vlasnik autorskih prava na sav sadržaj koji je poslao.

PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem portala www.index.hr.

Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.

Čvrsto smo predani čuvanju informacija o vama i vašoj obitelji. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istodobno, nijedna usluga ne može biti potpuno sigurna - ako imate razloga misliti da su vaš korisnički račun ili osobni podaci izloženi riziku, na primjer, ako je netko mogao saznati vašu lozinku, odmah nam se javite, putem mail adrese zastitapodataka@index.hr.

Voditelj obrade podataka je društvo INDEX PROMOCIJA d.o.o., Radnička cesta 37 b, 10 000 Zagreb.

1.   PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo.

1.1   Informacije koje nam dajete
  1.1.1   Informacije nužne za korištenje Indexa i Index oglasa

Tražimo i prikupljamo sljedeće osobne podatke o vama, kada se registrirate kao korisnik Index-a i/ili Index oglasa. Ove informacije su neophodne za odgovarajuću provedbu ugovora između vas i nas i omogućuju nam da ostvarujemo naše pravne i zakonske obveze. Ove informacije ne dijelimo s trećim osobama, osim u izuzetnim slučajevima, i samo uz vaš izričiti pristanak. Bez pružanja navedenih informacija možda vam nećemo moći pružiti sve tražene usluge.

Informacije za otvaranje korisničkog računa - kada se prijavite kao korisnik Index-a ili Index oglasa, zahtjevamo određene informacije kao što su: vaše ime, prezime, adresa e-pošte i datum rođenja i sl.

Profil i informacije o oglasu - da biste upotrebljavali određene značajke Index-a i Index oglasa, možemo vas tražiti dodatne informacije, što može uključivati vašu adresu, telefonski broj, fotografije i sliku profila.

Podaci o potvrdi identiteta - da bismo stvorili i održali pouzdano i sigurno okruženje, možemo prikupljati podatke sa svrhom provjere vašeg identiteta (kao što su slike vaše izdane osobne iskaznice, putovnica, ili vozačka dozvola, kako to dopuštaju važeći zakoni) ili druge podatke o autentičnosti.

Komunikacije s Indexom ili Index oglasima i ostalim korisnicima Indexa - kada komunicirate s ovlaštenim osobama Indexa ili Index oglasa ili koristite stranicu Indexa za komunikaciju s drugim korisnicima, prikupljamo informacije o vašoj komunikaciji i svim informacijama koje ste, na taj način, odlučili pružiti.

  1.1.2   Podaci koje ste nam poslali

Možete nam poslati i neke dodatne osobne podatke kako bismo uspostavili bolji korisnički doživljaj. Ove se dodatne informacije obrađuju na temelju vašeg pristanka.

Dodatne informacije o korisničkom računu - možete odabrati pružanje dodatnih informacija, kao dio vašeg korisničkog računa (kao što su spol, željeni jezik, grad i osobni opis). Neke od tih informacija navedenih u postavkama računa dio su vaše stranice javnog profila i bit će javno vidljive drugima.

Drugi podaci - možete nam dati i druge informacije, prilikom popunjavanja obrazaca, provođenja pretraživanja, ažuriranja ili dodavanja informacija vašem korisničkom računu, odgovaranja na ankete, objavljivanja na forumima, sudjelovanja u promocijama ili korištenja drugih značajki Index-a.

Uredba Europske unije postavlja posebna pravila za obrađivanje "posebnih kategorija osobnih podataka", koji uključuju vjersko opredjeljenje, političko opredjeljenje te zanimaju li vas muškarci ili žene. Dopuštamo vam da takve podatke objavite, kako bi ih mogli vidjeti ljudi koje vi odaberete. Odlučite li dodati takve podatke, mi ih primamo, obrađujemo i pohranjujemo. Takve podatke upotrijebit ćemo samo uz vaše dopuštenje.

1.2   Informacije koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja Indexa i Index oglasa

Kada koristite Index i Index oglase, automatski prikupljamo neke informacije, uključujući osobne podatke, o uslugama koje koristite i načinu na koji ih upotrebljavate. Ove informacije potrebne su za odgovarajuće izvršenje ugovora između vas i nas, kako bismo postupali u skladu sa našim pravnim i zakonskim obvezama i imajući u vidu naš legitiman interes za pružanje i poboljšanje usluga Indexa.

Informacije o geografskoj lokaciji - kada koristite određene usluge Indexa, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja, kako bi vam pružili bolji korisnički doživljaj. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u izborniku postavki uređaja. Index može prikupljati te podatke čak i kada ne upotrebljavate aplikaciju, ako je ta veza omogućena putem vaših postavki ili dozvola za uređaj.

Informacije o načinu korištenja Indexa - prikupljamo informacije o vašim interakcijama putem Indexa, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate, pretraživanja za Ispis i druge radnje na Indexu.

Zapisnik podataka i podataka o uređaju - automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, kada pristupate i koristite Index, čak i ako niste stvorili korisnički račun ili niste prijavljeni. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili Index (uključujući ako ste kliknuli na veze na aplikacije trećih strana), IP adresu, datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, informacije o događajima uređaja, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.

Kolačići i slične tehnologije - koristimo kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Možemo dopustiti i našim poslovnim partnerima da koriste ove tehnologije praćenja na Indexu ili angažirati druge da prate vaše ponašanje u naše ime. Više informacija o našoj upotrebi ovih tehnologija potražite u našim pravilima o kolačićima.

1.3   Informacije koje prikupljamo od trećih strana

Index može prikupljati informacije, uključujući i osobne podatke, koje drugi pružaju o vama, kada koriste Index ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih s informacijama koje prikupljamo putem Index-a. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.

Usluge treće strane - ako povezujete, povežete se ili se prijavite na Index putem usluga treće strane (npr. Google, Facebook), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracija i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirani su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi.

Indeks nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana.

Index prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter i LinkedIn. Indeks odnosno odgovorne osobe imenovane od strane Indeks-a imaju uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, Index ne pohranjuje te dodatno ne obrađuje osim u svrhe navedene u ovim Pravilima.

Indeks koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, Twittera i Linkedina, a o njihovim Pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

FACEBOOK ONLINE https://www.facebook.com/policy.php
TWITTER ONLINE https://twitter.com/en/privacy
LINKEDIN https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, Twitera , YouTubea i/ili Instagrama ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska
Kontakt službenika za zaštitu podataka: https://hr-hr.facebook.com/policy.php
https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970
Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.
Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07 Irska
Kontakt službenika za zaštitu podataka: https://twitter.ethicspointvp.com/custom/twitter/forms/data/form_data.asp
https://help.twitter.com/forms/privacy
Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Twittera-a, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.
LinkedIn Ireland Unlimited Company. Attn: Legal Dept. (Privacy Policy and User Agreement), Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland
Kontakt službenika za zaštitu podataka: https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/TSO-DPO
Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu LinekdIna, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Ostali izvori - u opsegu dopuštenom primjenjivim zakonima, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su demografski podaci ili podaci potrebni za otkrivanje prijevara, od pružatelja usluga trećih strana i/ili partnera te ih kombinirati s našim podacima o vama. Možemo primati informacije o vašim iskustvima i interakcijama s našim partnerskim oglasnim mrežama.

2.   KAKO KORISTIMO INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije, uključujući i osobne podatke, sa svrhama razumijevanja, poboljšanja i razvoja Indexa, mjerenja i poboljšanja oglašavanja i marketinga, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza.

2.1   Pružanje usluga, poboljšanje i razvoj Indexa
 • Omogućujemo vam pristup i korištenje Indexa;
 • Omogućujemo vam komuniciranje s drugim korisnicima;
 • Djelujemo, štititimo, poboljšavamo i optimiziramo Index i vaše korisničko iskustvo, primjerice obavljanjem analiza i provođenjem istraživanja;
 • Pružamo vam korisnička podršku;
 • Šaljemo vam poruke o uslugama ili korisničkoj podršci, ažuriranja, sigurnosna upozorenja i obavijesti o računu.
 • Da bismo bili u mogućnosti pružati kvalitetnu uslugu, zaštititi, poboljšati i optimizirati Index te personalizirati i prilagoditi vaše korisničko iskustvo (kao što su prijedlozi za unos ili rangiranje rezultata pretraživanja), možemo analizirati na koji način koristite Index i što vas najviše zanima, sve na temelju vaših interakcija s Indexom, povijesti pretraživanja i provedenih kupnji, podataka o vašem profilu i postavkama te drugih sadržaja koji ste poslali Indexu.

Obrađujemo ove informacije na temelju privole, a u određenim slučajevima i na temelju legitimnog interesa, za funkcioniranje i poboljšanje naših usluga te iskustva naših korisnika, što kao naši ispitanici i očekujete od Index-a. Vaše podatke obrađivati ćemo i kada je to potrebo za ispunjene ugovornih obveza.

U svakom navedenom slučaju obavijestiti ćemo vas na adekvatan način o obradi vaših podataka.

2.2   Stvaranje i održavanje pouzdanog i sigurnijeg okruženja
 • Otkrivanje i sprečavanje prijevara, neželjene pošte, zloupotrebe, sigurnosnih incidenata i drugih štetnih aktivnosti;
 • Provodimo sigurnosne istrage i procjenu rizika;
 • Provodimo provjeru podataka ili identifikacijskih podatka;
 • Pridržavamo se naših zakonskih obveza;
 • Provedimo naša Pravila korištenja i druga pravila;

U vezi s gore navedenim aktivnostima, možemo analizirati vaše ponašanje, sve temeljem vaših interakcija s Indexom, vaših informacija o korisničkom računu i ostalim sadržajima koje dostavite Indexu te na temelju informacija dobivenih od trećih strana. U ograničenim slučajevima, automatizirani procesi mogu ograničiti ili obustaviti pristup Indexu, ako takvi procesi otkriju korisnika ili aktivnosti za koje smatramo da predstavljaju sigurnosni ili drugi rizik za Index, druge korisnike ili treće strane.

Ove informacije obrađujemo s obzirom na naš legitimni interes u zaštiti Indexa, kako bismo izvršili naše obveze kao voditelji obrade te mjerili adekvatnu provedbu naših obveza prema vama, sve u skladu s primjenjivim zakonima.

2.3   Pružanje, prilagodba, mjerenje i poboljšanje oglašavanja i marketinga
 • Šaljemo vam promotivne poruke, oglase i druge informacije koje bi vam mogle biti od interesa na temelju vaših preferencija (uključujući informacije o najnovijim vijestima, Indexu ili partnerskim kampanjama i uslugama) i oglase društvenih mreža, putem platformi društvenih mreža, kao što su Facebook ili Google, ili putem naših partnera u oglašavanju;
 • Prilagođavamo, mjerimo i poboljšavamo naše oglašavanje;
 • Upravljamo programima preporuka, nagradama, anketama, nagradnim igrama, natjecanjima ili drugim promotivnim aktivnostima ili događajima, koje sponzorira ili kojima upravlja Index, njegovi partneri ili treće strane;
 • Provodimo analizu vaših osobina i preferencija (na temelju informacija koje ste nam dali, vaše interakcije s Indexom, informacija dobivenih od trećih strana i vaše povijesti pretraživanja, da vam šaljemo poruke, oglase i druge relevantne informacije koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa.

Obrađujemo prikupljene podatke za svrhe navedene u ovom odjeljku na temelju važećih propisa vezanih uz zaštitu osobnih podataka: radi ispunjenja ugovornih obveza, na temelju legitimnog interesa, a u nekim situacijama i privole koju ste nam dali kako bismo obrađivalu vaše podatke, sve kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koje bi mogle biti dijelom vaših interesa i u skladu s vašim očekivanjima.

2.4   Kontaktiranje

Možemo upotrijebiti vaše podatke kako bismo vas kontaktirali o različitim stvarima, kao što su:

 • obavijesti o promjenama Indexovih pravila i Uvjeta korištenja;
 • provjeravanje o uslugama ili aktivnostima za koje ste se prijavili;
 • odgovoriti vam kada ste nas kontaktirali ili odgovoriti na vaš komentar ili pritužbu;
 • slanje obavijesti na vašem uređaju ako ste ih odabrali u svojim postavkama

Kontaktirat ćemo vas samo kada je to potrebno ili kada nam date svoje dopuštenje.

3.   DIJELJENJE I OTKRIVANJE

Nikada nećemo prodavati vaše osobne podatke. Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:

3.1   Uz vašu suglasnost

Tamo gdje ste dali suglasnost, dijelimo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, kako je opisano u trenutku pristanka, kao što je slučaj kada ovlastite aplikaciju ili web stranicu treće strane za pristup vašem Korisničkom računu ili kada sudjelujete u promotivnim aktivnostima koje provode partneri Indexa ili treće strane.

3.2   Profili, oglasi i druge javne informacije

Index i Index oglasi vam omogućuju objavljivanje informacija, uključujući i osobne podatke, koje su vidljive široj javnosti. Na primjer:

 • Dijelovi vašeg javnog korisničkog računa na Indexu ili Index oglasima - kao što su vaše ime, broj telefona, opis i grad, javno su vidljivi drugima;
 • Stranice s oglasima javno su vidljive i uključuju informacije kao što su opis oglasa, lokacija, javna fotografija vašeg profila, adresu elektroničke pošte, broj telefona, adresu i sve dodatne informacije koje želite podijeliti;
 • Ako pošaljete sadržaj u zajednicu ili forum za raspravu, blog ili društvenu medijsku poštu ili koristite sličnu značajku na Indexu, taj je sadržaj javno vidljiv;
 • Kada nešto javno objavite, poput objavljivanja komentara koje javnost može vidjeti.

Na temelju vaše privole i/ili našeg legitimnog interesa, a u nekim situacijama i radi ispunjenja naših obveza prema vama, , možemo prikazati dijelove Indexa (npr. Vaš popis oglasa) na web stranicama kojima upravljaju poslovni partneri Index-a. Ako se vaši oglasi prikazuju na web mjestu partnera, također se mogu prikazati informacije s vaše javne stranice profila.Informacije koje javno podijelite na Indexu mogu se indeksirati pomoću tražilica treće strane.

U nekim slučajevima možete isključiti ovu značajku u postavkama računa.

Ako promijenite postavke ili sadržaj koji se javno prikazuje te tražilice možda neće ažurirati svoje baze podataka.

Ne kontroliramo praksu tražilica trećih strana i oni mogu koristiti spremišta koja sadrže vaše zastarjele podatke.

3.3   Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava

Index može objaviti vaše podatke, uključujući i osobne podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ako i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezni ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi: (i) udovoljavanja našim zakonskim obvezama, (ii) pravnih postupaka i odgovora na tvrdnje uperene protiv Indexa, (iii) odgovaranja na provjerene zahtjeve, vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu, (iv) provođenja i upravljanja našim Uvjetima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili (v) zaštite prava, imovine ili osobne sigurnosti Indexa, njegovih zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.

Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (i) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (ii) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare prema Index oglasima ili našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz tih razloga, pokušat ćemo obavijestiti tog korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

3.4   Pružatelji usluga

Index oglasi koriste različite pružatelje usluga i tehnologije trećih strana (npr. Google, Facebook i sl.) koje nam pomažu pružati usluge vezane uz Index. Neke tvrtke koje nam pružaju usluge nalaze se izvan Europske unije. To dopuštamo samo ako smo zadovoljni njihovom razinom sigurnosti pri zaštiti podataka. Kada nam dajete svoje podatke, imajte na umu da bi se oni mogli prenijeti, pohraniti ili obrađivati na lokaciji izvan EEA.

Ne prodajemo vaše podatke nikome i to nećemo nikada raditi.

Pružamo zbirne statističke podatke i uvide koji pomažu ljudima i kompanijama razumjeti kako ljudi reagiraju na njihove objave, ponude, stranice i drugi sadržaj na Indexu i izvan njega.

  3.4.1   Oglašivači

Oglašivačima pružamo izvješća o vrstama ljudi koji vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa, ali ne dijelimo podatke koji vas osobno identificiraju (podaci kao što su vaše ime ili adresa e-pošte, koji se sami mogu upotrijebiti kako bi vas se kontaktiralo ili identificiralo) osim ako nam date dopuštenje. Na primjer, pružamo opće demografske podatke i podatke koji zanimaju oglašivače (na primjer, da je oglas vidjela osoba koja živi u Splitu) kako bismo im pomogli bolje razumjeti njihovu publiku. Također potvrđujemo koji su oglasi na Indexu doveli do kupnje ili aktivnosti u vezi s oglašivačem.

  3.4.2   Partneri za mjerenja

Dijelimo podatke o vama s društvima koja ih agregiraju kako bi pružila analitička i mjerna izvješća nama i našim partnerima.

  3.4.3   Prodavatelji i pružatelji usluga

Pružamo podatke i sadržaj prodavateljima i pružateljima usluga koji podržavaju naše poslovanje, kao primjerice pružanjem usluga tehničke infrastrukture, analizom načina upotrebe naših proizvoda, pružanjem korisničke podrške, omogućavanjem plaćanja ili provedbom anketa.

  3.4.4   Tijela za provedbu zakona ili pravni zahtjevi

Kada je to nužno radi pridržavanja zakonskih odrebi, dijelimo vaše podatke s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.

3.5   Društvene mreže

Tamo gdje je dopušteno prema primjenjivom zakonu, možemo koristiti određene ograničene osobne podatke o vama kako bismo ih podijelili s platformama društvenih ili drugih mreža, kao što su Facebook ili Google, radi generiranja potencijalnih kupaca, privlačenja prometa na naše web stranice ili drugog načina promoviranja naših usluga ili Indexa općenito. Ove se aktivnosti obrade temelje na našem legitimnom interesu za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koji mogu biti dijelom vašeg interesa.

Index ne kontrolira niti nadzire društvene medijske platforme s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke. Stoga sva pitanja o načinu na koji vaš davatelj usluga platforme društvenih medija obrađuje vaše osobne podatke treba uputiti takvom pružatelju usluga. Njihove kontakt podatke naveli smo vam u poglavlju 1.3.

3.6   Poslovni transferi

Ako se Index obveže ili bude uključen u bilo koji postupak spajanja, pripajanja, stjecanja, reorganizacije, prodaje imovinu ili stečajnog postupka, tada možemo prodati, prenositi ili dijeliti dio ili cjelokupnu našu imovine, uključujući vaše podatke koji su vezani uz takvu transakciju ili u pokušaj takve transakcije (npr. due diligence). O tome ćemo vas obavijestiti prije prijenosa vaših osobnih podataka i prije nego što vaši osobni podaci budi podložni drugačijim pravilima o zaštiti privatnosti.

3.7   Skupni podaci

Možemo također dijeliti agregirane/skupne informacije (informacije o našim korisnicima koje kombiniramo tako da više ne prepoznaju ili ne referiraju pojedinačne korisnike) i druge anonimne informacije za regulatornu usklađenost, analizu tržišta, demografsko profiliranje, marketing i oglašavanje te u druge poslove svrhe.

4.   OSTALE VAŽNE INFORMACIJE

4.1   Analiza vaših komunikacija

Možemo pregledati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije na Indexu ili na stranicama Indexa na društvenim mrežama, za prevenciju prijevara, procjenu rizika, usklađenosti s propisima, istraživanje, razvoj proizvoda i korisničku podršku. Primjerice, kao dio naših prevencijskih napora, skeniramo i analiziramo poruke kako bismo zaštitili podatke o kontaktima i reference na druge web stranice. U nekim ćemo slučajevima možda skenirati, pregledati ili analizirati poruke kako bismo ispravili, poboljšali i proširili ponudu proizvoda. Koristimo automatizirane metode gdje je razumno moguće. Međutim, ponekad ćemo morati ručno pregledati neke komunikacije, kao što su slučajevi radi provjera prijevara i korisničke podrške ili kako bismo procijenili i poboljšali funkcionalnost automatiziranih alata. Nećemo pregledavati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije kako bismo vam poslali marketinške poruke treće strane, a nećemo niti prodavati recenzije niti analize tih komunikacija.

Te se aktivnosti provode kako bismo ispunili naše zakonom poropisane obveze, izvršili ugovorom preuzete obveze, ali u određenim situacijama i na temelju našeg legitimnog interesa za promicanje sigurnosti i poboljšanje te osiguravanje odgovarajuće izvedbe naših usluga.

5.   PARTNERI TREĆIH STRANA

Index može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane ("partneri treće strane"). Index oglasi ne posjeduju niti kontroliraju ove partnere treće strane i kada stupite u interakciju s njima, možete pružati informacije izravno partneru treće strane, Indexu ili oboje. Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

6.   VAŠA PRAVA

Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na adresu zastitapodataka@index.hr. Imajte na umu da vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od Indeks-a zatražiti sljedeće:

da vam omogući pristup vašim osobnim podacima Indeks možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.
da vam osigura kopiju osobnih podataka koje čuvamo Možete nas kontaktirati ukoliko želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.
zatražiti ispravak pogrešnih podataka Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.
zatražiti brisanje osobnih podataka Možete tražiti od Index-a da zaustavi obradu ili čak brisanje vaših osobnih podataka. Ukoliko vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, Index bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ukoliko su vaši osobni podaci potrebni kako bi mogli ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.
Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti Ukoliko želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obradu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju smatramo legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.
podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju Index smatra legitimnom.
zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava) Ukoliko se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od Indeks-a prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Ukoliko niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

6.1   Upravljanje vašim informacijama

Možete pristupiti i ažurirati neke svoje podatke putem postavki korisničkog računa. Ako ste odabrali povezivanje na Index putem aplikacije treće strane, kao što je Facebook ili Google, možete promijeniti postavke i ukloniti dozvolu za aplikaciju mijenjanjem postavki računa. Vi ste odgovorni za čuvanje vaših osobnih podataka ažuriranim.

6.2   Ispravak netočnih ili nepotpunih podataka

Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke o vama (a koje ne možete ažurirati na vašem korisničkom računu).

6.3   Zadržavanje i brisanje podataka

Općenito zadržavamo vaše osobne podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između vas i nas i kako bismo poštovali naše zakonske obveze.

6.4   Dostavljanje pritužbi

Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane Indexa, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

7.   SIGURNOST

Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.

8.   PROMJENE OVIH PRAVILA

Index i Index oglasi pridržavaju pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti na web stranicama Indexa i ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete s izmijenjenom Pravilima o zaštiti privatnosti, možete otkazati svoj račun. Ako ne otkažete svoj račun prije datuma kada izmjenjena Pravila o zaštiti privatnosti stupaju na snagu, vaš daljnji pristup i korištenje Indexu bit će podložno revidiranim Pravilima o zaštiti privatnosti.

9.   KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati na:

INDEX PROMOCIJA d.o.o.
Radnička cesta 37 b
10 000 Zagreb

e-mail: zastitapodataka@index.hr1.   Što su kolačići i tehnologije praćenja?

Kolačići (engl. cookies) su mali paketi podataka koji se upotrebljavaju za pohranu i primanje anonimnih identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo u web-pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver, upotrebljavaju se za slične svrhe. U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo „kolačićima”.

Kolačići nam pomažu pružati, zaštititi i poboljšati naše proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje upotrebljavamo mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima, upotrebljavamo ih za sljedeće svrhe:

 • kako bi se sjetili informacija o vama, tako da nam ih ne morate ponovno davati;
 • kako biste mogli ostati prijavljeni, čak i na različitim uređajima;
 • kako bi nam pomogli da shvatimo kako ljudi koriste naše usluge i kako bismo ih mogli poboljšati;
 • da bismo zaštitili vaš korisnički račun i podatke;
 • kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za njihove proizvode, usluge ili ciljeve.
 • kako bi nam pomogli da prilagodimo i personaliziramo Index, sjećajući se vaših preferencija i postavki;

Podaci pohranjeni korištenjem kolačića na Indexu I Index Oglasima ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika.

2.   Postoje različite vrste kolačića:

 2.1   Kolačići prve strane

Ove kolačiće postavlja web stranica koju posjećujete. I samo ih ta web stranica može čitati.

 2.2   Kolačići treće strane

Ove kolačiće postavlja netko drugi, a ne vlasnik web stranice koju posjećujete. Index može sadržavati sadržaje drugih stranica koji mogu postaviti svoje kolačiće. Također, ako podijelite link na portalu Index, usluga na kojoj ga dijelite (na primjer, Facebook) može postaviti kolačić u vašem pregledniku. Nemamo kontrolu nad kolačićima treće strane - možete ih isključiti, ali ne putem nas.

 2.3   Kolačići sesije

Ovi kolačići traju samo onoliko dugo koliko traje vaša mrežna sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom zatvaranja preglednika.

 2.4   Trajni kolačići

Ovi kolačići ostaju na vašem računalu ili uređaju i nakon što zatvorite preglednik, a traju onoliko vremena koliko je određeno u kolačiću. Upotrebljavajmo trajne kolačiće kada trebamo znati tko ste duže od jedne sesije pregledavanja. Na primjer, upotrebljavamo ih kako bi se sjetili vaših postavki i sljedeći put kada nas posjetite.

 2.5   Neophodni kolačići

Ovi kolačići omogućuju vam korištenje različitih dijelova Indexa. Bez njih vam ne možemo pružiti usluge koje ste tražili. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: kada se prijavite na Index, da bismo se sjetili stvari koje ste već učinili, na primjer - teksta koji ste unijeli u obrazac za registraciju, pa će i dalje biti tamo kada se vratite na stranicu. Također, pomaže nam da se sjećamo sigurnosnih postavki koje utječu na pristup određenom sadržaju.

 2.6   Funkcionalni kolačići

Oni nam pomažu da prilagodimo Index, sjećajući se vaših preferencija i postavki. Na primjer, da se sjetimo vašeg omiljenog sadržaja, da vam ne prikazujemo iste poruke koje se odnose samo na nove posjetitelje ili da se sjetimo nekih drugih postavki.

 2.7   Kolačići izvedbe

To nam pomaže da shvatimo kako posjetitelji koriste Index, kako bismo se mogli poboljšati. Oni nam pomažu da isprobavamo različite ideje. Ponekad angažiramo i druge kompanije da analiziraju kako posjetitelji koriste Index. Te tvrtke mogu postaviti vlastite kolačiće izvedbe. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: prikupljanje podataka o najčešćim posjetiteljima Indexa, kako bismo mogli poboljšati naše online usluge ili kako bismo se pobrinuli da web-lokacija ispravno funkcionira i da popravlja sve eventualne pogreške, kako bi poboljšali izgled i dojam Indexa.

 2.8   Kolačići za oglašavanje

Radi se o kolačićima koje upotrebljavamo kako bi vam, prilikom posjete Indexa, mogli prikazati posebno ciljane oglase, ovisno o vašim preferencijama. Koristimo i mreže za oglašavanje koje mogu pratiti vaše pregledavanje na različitim web mjestima.

 2.9   Nazivi kolačića koje koristi Index
Domena Naziv Trajanje (u sekundama) Tip
www.index.hr ab_fifty-fifty 2592001 nužni
www.index.hr serverIndex -1 nužni
www.index.hr read_articles -1590982790 nužni
www.index.hr serverLajk -1 nužni
www.index.hr ASP.NET_SessionId -1 nužni
www.index.hr serveriOglasi -1 nužni
www.index.hr visitedOglasiIDs 25919999 nužni
www.index.hr serverForum -1 nužni
dostave.index.hr serverDostave -1 nužni
index.hr __cfduid 2592001 nužni
www.index.hr FCCDCF 33696009 marketing
index.hr _ga 63072002 marketing
www.index.hr DM_SitIdT682 1809 marketing
www.index.hr CUID 2592005 marketing
www.index.hr DM_SitId682 -1590982757 marketing
index.hr _gat 62 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecIdT3828 1809 marketing
index.hr _gid 86402 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId3828 -1590982757 marketing
www.index.hr trc_cookie_storage 31536002 marketing
www.index.hr .AspNetCore.Antiforgery.sZ3C9WMmdJw -1 marketing
index.hr euconsent 31536004 marketing
index.hr didomi_token 31536004 marketing
index.hr __gads 63072002 marketing
www.index.hr ElementsNum 25919999 marketing
www.index.hr __atuvs 1803 marketing
www.index.hr __atuvc 34128003 marketing
index.hr __gfp_64b 86400000 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId3832 -1591417097 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecIdT3832 1805 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId3846 -1591417128 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecIdT3846 1802 marketing
dostave.index.hr .AspNetCore.Antiforgery.ociqaLWCswI -1 marketing
index.hr _gat_gtag_UA_2490832_1 64 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId3834 -1591417165 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecIdT3834 1804 marketing
index.hr _fbp 7776000 marketing
www.index.hr .AspNetCore.Antiforgery.vujPctUw25o -1 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecIdT3848 1802 marketing
index.hr _gat_gtag_UA_58847582_1 60 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId3848 -1591676701 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId3838 -1591676705 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecIdT3838 1802 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecIdT3844 1802 marketing
www.index.hr DM_SitId682SecId3844 -1591676753 marketing
index.hr _cc_aud 23328002 marketing
index.hr _cc_cc 23328002 marketing
index.hr _cc_id 23328002 marketing
www.index.hr __browsiUID 31536002 marketing
www.index.hr __browsiSessionID 1802 marketing

*Napomena: Tablica kolačića ažurira se svakih šest (6) mjeseci.

 2.10   Nazivi kolačića koje koriste naši partneri
Partner Domena Naziv Trajanje (u sekundama)
google.com NID 15811205
openx openx.net i 31536006
connectad.io __cfduid 2592008
connectad.io uid 2628009
connectad.io id 2628009
openx openx.net pd 1296007
bidswitch bidswitch.net tuuid 31536011
bidswitch bidswitch.net c 31536011
bidswitch bidswitch.net tuuid_lu 31536011
sportradarserving.com zuuid 31536010
sportradarserving.com c 31536010
sportradarserving.com zuuid_lu 31536010
adobe-audience-manager everesttech.net everest_g_v2 31536010
adpilotconnectad erne.co u -1
sovrn-formerly-lijit-networks lijit.com ljt_reader 31536001
adocean hr.adocean.pl GAD 134252409
smart-adserver smartadserver.com vs -1
smart-adserver smartadserver.com TestIfCookie -1
smart-adserver smartadserver.com TestIfCookieP 34128001
smart-adserver smartadserver.com pbw 34128001
smart-adserver smartadserver.com sasd2 86401
smart-adserver smartadserver.com sasd 86401
smart-adserver prg.smartadserver.com x-smrt-d -1
pubmatic pubmatic.com pi 86402
pubmatic pubmatic.com KTPCACOOKIE 7776002
pubmatic ads.pubmatic.com KCCH 86402
index-exchange-formerly-casale-media casalemedia.com CMID 31536000
index-exchange-formerly-casale-media casalemedia.com CMPS 7776000
scorecard-research-beacon scorecardresearch.com UID 33696001
pinterest pinterest.com __cfduid 2592001
taboola taboola.com t_gid 31536002
taboola taboola.com taboola_session_id -1
mediamath mathtag.com uuid 33955202
doubleclick doubleclick.net test_cookie 902
dotmetrics.net DotMetrics.UniqueUserIdentityCookie 31536002
dotmetrics.net DotMetrics.DeviceKey 31536002
doubleclick doubleclick.net IDE 63072002
bidswitch bidswitch.net custom_data -513058359
bidswitch bidswitch.net bsw_origin_init -513058359
appnexus adnxs.com uuid2 7776006
platform161 creative-serving.com tuuid 33696005
platform161 creative-serving.com c 33696005
platform161 creative-serving.com tuuid_lu 33696005
atandt-adworks turn.com uid 15552005
pubmatic pubmatic.com KADUSERCOOKIE -1
pubmatic pubmatic.com chkSecSet -1
pubmatic pubmatic.com DPSync2 -1
pubmatic pubmatic.com SyncRTB2 -1
ve volvelle.tech ouuid 31536006
ve volvelle.tech c 31536006
ve volvelle.tech ouuid_lu 31536006
simplifi simpli.fi suid 31622406
simplifi simpli.fi suid_legacy 31622406
pubmatic pubmatic.com SPugT 2592008
pubmatic ads.pubmatic.com repi 86408
gemius hit.gemius.pl Gtest 133991061
gemius hit.gemius.pl Gdyn 133991058
sofascore.com __cfduid 2592001
sofascore.com _gat 64
sofascore.com _ga 63072004
sofascore.com _gid 86404
youtube-embedded-player youtube.com VISITOR_INFO1_LIVE 15552002
youtube-embedded-player youtube.com YSC -1
youtube-embedded-player youtube.com GPS 1802
pinterest pinterest.com _pinterest_cm 31536003
adform adform.net uid 5184003
yahoo-ad-manager-plus yahoo.com B 31536003
yahoo-ad-manager-plus yahoo.com A1 -1
yahoo-ad-manager-plus yahoo.com A3 -1
yahoo-ad-manager-plus yahoo.com A1S -1
yahoo-ad-manager-plus yahoo.com GUC -1
adition adfarm1.adition.com UserID1 -1
sitescout sitescout.com ssgdprconsent 8121603
sitescout sitescout.com ssi 31536003
sitescout sitescout.com _ssum 2592003
beeswax bidr.io checkForPermission 603
bidtheatre adsby.bidtheatre.com __kuid -1
tribal-fusion tribalfusion.com __cfduid 2592003
tribal-fusion tribalfusion.com ANON_ID 7776004
tribal-fusion tribalfusion.com ANON_ID_old 7776004
tribal-fusion a.tribalfusion.com __cflb 1804
widespace widespace.com gwsi 31536003
pulsepoint bh.contextweb.com INGRESSCOOKIE -1
getintent adhigh.net gi_u 31536003
e.serverbid.com azk 31536004
pubmatic pubmatic.com PUBMDCID 7776004
onaudience onaudience.com cookie 31536004
onaudience onaudience.com done_redirects162 86404
tradedesk adsrvr.org TDID 31536004
tradedesk adsrvr.org TDCPM 31536004
quantcast quantserve.com d 7776004
quantcast quantserve.com mc 34214404
quantcast quantserve.com cref 34214404
dotomi dotomi.com DotomiTest 34
gumgum gumgum.com vst 31536004
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_1101 2592004
pubmatic pubmatic.com PugT 2592004
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_409 2592004
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_594 7776004
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_188 15552004
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_27 2592004
tapad tapad.com TapAd_TS 5184004
tapad tapad.com TapAd_DID 5184004
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_80 7776004
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_153 7776004
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_1051 2592004
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_22 2592004
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_1074 2592004
index-exchange-formerly-casale-media casalemedia.com CMST 86404
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_391 2592004
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_1205 1209604
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_218 7776004
eyeota eyeota.net mako_uid 31536005
eyeota eyeota.net SERVERID 605
doubleclick doubleclick.net DSID 3605
rtb.4finance.com tuuid 31536005
rtb.4finance.com c 31536005
rtb.4finance.com tuuid_lu 31536005
rtb.4finance.com bsw_uid 31536006
dataxu w55c.net wfivefivec 34164009
fiftyt.com __cfduid 2592009
fiftyt.com fifid 31536009
adelphic ipredictive.com cu 31536001
just-premium match.justpremium.com AWSALB 604801
just-premium match.justpremium.com AWSALBCORS 604801
just-premium justpremium.com jpxumaster 2678401
just-premium justpremium.com jpxumatched 10801
amazon-mobile-ads amazon-adsystem.com ad-id 17798401
amazon-mobile-ads amazon-adsystem.com ad-privacy 159667201
ads.programattik.com tuuid 63072002
ads.programattik.com c 63072002
ads.programattik.com tuuid_lu 63072002
deepintent.com CDIUSER 63113857
advertisingcom advertising.com APID 31622405
spotxchange spotxchange.com audience 31540005
onaudience onaudience.com done_redirects153 86405
onnetwork.tv _gat_indexhr 63
onnetwork.tv _gat_global_tracker1 63
onnetwork.tv _gat_global_tracker 63
onnetwork.tv _ga 63072003
onnetwork.tv _gid 86403
pubmatic ads.pubmatic.com pubsyncexp 86403
mrpdata.net U 2592001
mrpdata.net DNT 315360001
dynadmic dyntrk.com dyn_u 31536001
blis blismedia.com b -1
zypmedia extend.tv extendtv_user_id 63072001
gemius hit.gemius.pl Gtestem -329372700
csync.loopme.me viewer_token 2592000
between-digital betweendigital.com dc 315360005
between-digital betweendigital.com tuuid 315360005
between-digital betweendigital.com ut 315360005
between-digital betweendigital.com ss 315360005
apester.com userSession -1
video.onnetwork.tv GED_PLAYLIST_ACTIVITY -1591676713
apester.com __gads 63072007
facebook-social-plugins facebook.com fr 7776000
index-exchange-formerly-casale-media casalemedia.com CMPRO 7776002
index-exchange-formerly-casale-media casalemedia.com CMRUM3 31536002
yahoo-analytics analytics.yahoo.com IDSYNC 31622402
eq-advertising eqads.com EQUser 7948803
ads.playground.xyz AWSALB 604803
ads.playground.xyz AWSALBCORS 604803
ads.playground.xyz connect.sid 7774555
acuity-ads acuityplatform.com auid 31536004
beeswax bidr.io bito 34113604
beeswax bidr.io bitoIsSecure 34113604
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_466 2592004
smart-adserver smartadserver.com pid 34214404
smart-adserver smartadserver.com csync 34214404
technorati-media technoratimedia.com tads_uid 157680005
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_699 2592005
dataxu w55c.net matchpubmatic 2592006
pubmatic pubmatic.com KRTBCOOKIE_107 7776006
index-exchange-formerly-casale-media casalemedia.com CMDD 86403
r.scoota.co tuuid 63072006
r.scoota.co c 63072006
r.scoota.co tuuid_lu 63072006
digitru.st DigiTrust.v1.identity 63072004
pool.admedo.com tuuid 31536005
pool.admedo.com c 31536005
pool.admedo.com tuuid_lu 31536005

*Napomena: Tablica kolačića ažurira se svakih šest (6) mjeseci.

3.   Koliko dugo traju kolačići?

Neki se brišu kada zatvorite preglednik na svojoj web-lokaciji ili aplikaciji. Drugi ostaju duže, ponekad zauvijek, i spremljeni su na vaš uređaj pa su tamo i kada se vratite.

Detaljnije o nazivu i trajanju naših kolačića vidite pod 2.9. i 2.10.

4.   Kako mogu kontrolirati svoje kolačiće i praćenje?

Kada nas prvi put posjetite, obavijestit ćemo vas o našim kolačićima.

Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite na stranicama vlasnika preglednika ili uređaja. Imajte na umu da, ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, to može značiti da ne možete pristupiti nekim uslugama Indexa i/ili Index oglasa ili da neki dio stranice neće ispravno raditi za vas.

Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim web stranicama:

www.allaboutcookies.org
www.youronlinechoices.com/hr
www.aboutads.info/choices
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy

Uz navedene od velike pomoći mogu vam biti i sljedeće web stranice

European Interactive Digital Advertising, Alliance (EU) Internet Explorer
Internet Advertising Bureau (US) Mozilla Firefox
Internet Advertising Bureau (EU) Safari (Desktop)
Google Chrome Opera

5.   Kako ću saznati o izmjenama ovih pravila?

Ponekad ažuriramo svoja pravila koja se tiču upotrebe kolačića i zaštite osobnih podataka. Ako napravimo važne izmjene, primjerice o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke, obavijestit ćemo vas. To može biti obavijest, elektronička pošta ili poruka u vašoj aplikaciji.

6.   Kako mogu kontaktirati Index?

Saznajte više i kontaktirajte nas o svojim pravima:

 • putem e-pošte: zastitapodataka@index.hr;
 • poštom: INDEX PROMOCIJA d.o.o., Radnička cesta 37 b, Zagreb

Posljednja izmjena 12. kolovoz 2020